1EUR = 4.7524 RON | Bucureşti 21 º

Companii

INS: Creştere de 1,4% a comenzilor noi din industria prelucrătoare, în primele două luni din 2015

Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut, în primele două luni ale anului, cu 1,4%, faţă de aceeaşi perioadă din 2014, datorită, în mare parte, activităţii înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată şi în industria bunurilor intermediare, reiese din datele Institutului Naţional de Statistică /INS/, publicate marţi.

07 apr, 2015 | Agerpres

Conform sursei citate, în perioada de referinţă 1 ianuarie - 28 februarie 2015, comparativ cu acelaşi interval din 2014, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut, în ansamblu, cu 1,4%, datorită majorărilor înregistrate la următoarele grupe industriale: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+24,3%) şi industria bunurilor intermediare (+6,2%). Scăderi s-au înregistrat în industria bunurilor de capital (-1,9%) şi industria bunurilor de uz curent (-0,4%), scrie Agerpres.

În luna februarie 2015, comparativ cu februarie anul anterior, s-a consemnat o scădere de 7,1% a comenzilor noi în industria prelucrătoare, cauzată în special de activitatea din industria bunurilor de capital (-14%) şi industria bunurilor de uz curent (-2,8%). Pe de altă parte, creşteri s-au înregistrat în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+22,3%) şi în industria bunurilor intermediare (+2,6%).

Datele INS relevă, de asemenea, că, în cea de-a doua lună a anului, comenzile noi din industria prelucrătoare s-au diminuat cu 3,9% faţă de ianuarie 2015, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria bunurilor de capital (-6,7%), industria bunurilor de uz curent (-1,1%) şi industria bunurilor intermediare (-0,5%). Pe de altă parte, industria bunurilor de folosinţă îndelungată a crescut cu 0,9%.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO