1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 12 º

Companii

INS: Industria prelucrătoare a înregistrat un salt de 7,6% al comenzilor noi, în primele 10 luni

Comenzile noi din industria prelucrătoare s-au majorat cu 7,6%, în primele 10 luni ale anului, în mare parte datorită activităţilor derulate în industria bunurilor de capital, industria bunurilor de folosinţă îndelungată şi industria bunurilor intermediare, reiese din datele Institutului Naţional de Statistică (INS), date luni publicităţii.

12 dec, 2016 | ECONOMICA.net

Potrivit sursei citate, în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2016, comenzile noi în industria bunurilor de capital au crescut cu 13,3%, cele din industria bunurilor de folosinţă îndelungată cu 6%, iar cele din industria bunurilor intermediare cu 1%. Pe de altă parte, industria bunurilor de uz curent a rămas la acelaşi nivel.

Datele INS relevă, totodată, că, în octombrie, comparativ cu aceeaşi lună din anul 2015, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 4,9%, iar cele mai importante cifre s-au consemnat în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+10,2%), industria bunurilor de capital (+6,7%) şi industria bunurilor intermediare (+4,6%).

În acelaşi timp, industria bunurilor de uz curent a scăzut cu 6,2%.

La nivel comparativ octombrie 2016 - septembrie 2016, comenzile noi din industria prelucrătoare au scăzut cu 5,2%, din cauza reducerilor înregistrate în industria bunurilor de capital (-8,4%), industria bunurilor de uz curent (-5,5%) şi industria bunurilor intermediare (-1,7%).

De asemenea, industria bunurilor de folosinţă îndelungată a crescut cu 21,4%.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO