Înscrieri pentru startup-uri tech: Peste 200.000 de euro, premiul cel mare la competiția românească Spotlight 2021

How to Web deschide înscrierile pentru Spotlight, unul dintre cele mai importante programe dedicate startup-urilor tech early-stage din Europa de Est. Spotlight oferă fondatorilor oportunitatea de a întâlni peste 100 de experți și investitori care îi vor ajuta să își extindă afacerea la nivel global, precum și șansa de a câștiga un premiu- investiție de peste 200.000 de euro, a cărui valoare exactă va fi dezvăluită în septembrie.
Lidia Neagu - mar, 17 aug. 2021, 13:55
Înscrieri pentru startup-uri tech: Peste 200.000 de euro, premiul cel mare la competiția românească Spotlight 2021

Startup-urile pot aplica accesând site-ul How to Web, între 17 august-19 septembrie 2021. Peste 250 de startup-uri sunt așteptate să se înscrie în Spotlight, iar dintre acestea vor fi selectate până la 40 de echipe. Programul va începe oficial în data de 4 octombrie, atunci când vor fi anunțați participanții, și se va desfășura exclusiv online până pe 21 noiembrie 2021.

„Prin Spotlight oferim acces fondatorilor est-europeni la elita industriei de tehnologie din Europa și nu numai, fie că vorbim despre experți, investitori sau alți fondatori experimentați. Ca în fiecare an, ne-am propus să oferim un program flexibil, în funcție de nevoile de business specifice ale fiecărui startup, program care se va încheia cu acordarea unui premiu-investiție semnificativ”, spune Bogdan Iordache, fondator How To Web.

Pe parcursul a cinci săptămâni consecutive de desfășurare a Spotlight, fondatorii startup-urilor vor beneficia de peste 1.000 de întâlniri individuale cu lideri ai industriei de tehnologie.

Printre investitorii și mentorii de top cu care startup-urile vor putea interacționa se numără: Luciana Lixandru (Sequoia), Nicolas Dessaigne (Y Combinator), Irina Haivas (Atomico), Andrei Brașoveanu (Accel), Hristo Borisov (Payhawk), Nopadon Wongpakdee (Startup Core Strengths), Ramli John (Product-Led Institute), Andy Budd (Clearleft), și Ondrej Bartos (Credo Ventures).

Acestora li se alătură experți precum René Schöb (KPMG România), Dan Oros (Google), Gabriel Diaconescu (BearingPoint România), Monica Obogeanu (Orange România), Alexandra Badea (2Checkout, acum Verifone), Laura Ștefan (Mastercard România), Horia Velicu (BRD – Groupe Société Générale), Bogdan Axinia (eMAG), Raul Popa (TypingDNA), Bogdan Lucaciu (Adore Me) și mulți alții.

De asemenea, Spotlight pune în legătură participanții din program cu reprezentanții a peste 50 de fonduri de investiții și grupuri de investitori precum EarlyBird Venture Capital, 500 Startup Istanbul, Speedinvest, SOSV, Gamegroove Capital, LAUNCHub Ventures, Market One Capital, Eleven Ventures, Smok Ventures, Flashpoint Capital, Notion Capital, Octopus Ventures, Vitosha Venture Partners, SeedBlink, TechAngels, GapMinder Venture Partners, Simple Capital, Transylvania Angels Network (TAN), Catalyst Romania, ROCA X, Early Game Ventures
și alții.

Semifinala competiției va avea loc pe 23 noiembrie, iar finala (Pitch Day) va avea loc pe 24 noiembrie. Echipele își vor expune cele mai bune pitch-uri în fața unui juriu pentru a câștiga un premiu-investiție de peste 200.000 de euro, oferit de mai mulți investitori.

Lansată în 2011 și organizată în cadrul conferinței How to Web, Spotlight este cea mai cunoscută competiție din regiunea Europei de Est adresată startup-urilor din tehnologie care vor să se dezvolte la nivel global.

How to Web este una dintre cele mai importante conferințe anuale de tehnologie și inovație din Europa, reunind antreprenori în tehnologie, dezvoltatori de produs, developeri, specialiști în marketing online, inovatori și investitori care sunt în căutare de inspirație și know-how despre cum să dezvolte produse și afaceri digitale.

Lansată în 2010, a fost printre primele evenimente de tehnologie din Europa Centrală și de Est și a contribuit la adoptarea mentalității de startup în România și în această parte a Europei.

Te-ar mai putea interesa și
Marile companii din industria tutunului salută propunerea de taxare echitabilă a tuturor categoriilor de produse cu nicotină
Marile companii din industria tutunului salută propunerea de taxare echitabilă a tuturor categoriilor de produse cu nicotină
BAT și Philip Morris România salută decizia Ministerului de Finanțe de a face public proiectul de Ordonanță de Urgență care include în categoria produselor accizabile toate produsele cu......
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
CNAIR a transmis astăzi la ANAP documentația necesară lansării procedurii de achiziție publică pentru Lotul Pipirig ...
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei persoane în vârstă ...
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a pierdut definitiv, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul cu Agenţia Naţională ...