Inspectoratul de Stat în Construcţii cere instanţei executarea silită a lui Adrian Năstase

Judecătoria Sectorului 1 a înregistrat o cerere a Inspectoratului de Stat în Construcţii de încuviinţare a executării silite a lui Adrian Năstase pentru prejudiciul din dosarul "Trofeul Calităţii" - aproape 1,5 milioane de euro, ce ar trebui plătiţi în solidar de fostul premier şi ceilalţi cinci inculpaţi.
Economica.net - joi, 31 ian. 2013, 21:24
Inspectoratul de Stat în Construcţii cere instanţei executarea silită a lui Adrian Năstase

Solicitarea Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) a fost înregistrată miercuri şi va fi judecată vineri, notează Gândul.

În 20 iunie, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”, în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Instanţa a decis atunci şi să menţină dispoziţiile sentinţei date de prima instanţă prin care Adrian Năstase, Jianu Irina Paula, Popovici Bogdan, Popovici Marina Ioana, Vasile Mihail Cristian, Diana Gasparovici, SC A Rond SRL (societate a soţilor Popovici), SC Eurografica SRL (firmă lui Vasile Cristian Mihai) sunt obligaţi să plătească despăgubiri civile totalizând 6.481.383 lei (1.451.435 euro), potrivit Gândul.

Contactaţi de Gândul, avocaţii lui Adrian Năstase au declarat că este vorba de o procedură destul de complexă şi că cererea de încuviinţare a executării silite nu înseamnă că automat bunurile fostului premier vor fi executate silit pentru recuperarea pagubelor.

Tot la Judecătoria Sector 1 a fost înregistrată o cerere de încuviinţare a executării silite pe numele Dianei Gasparovici, condamnată şi ea în dosarul „Trofeul Calităţii”.

Gasparovici, care a primit cinci ani de închisoare cu executare, este singurul condamnat din dosar care nu se află în închisoare, ea nefiind găsită de Poliţie.

Te-ar mai putea interesa și
Bilanţ Covid-19 duminică, 29 mai: 203 cazuri nou diagnosticate, un deces şi 75 de oameni internaţi la ATI
Bilanţ Covid-19 duminică, 29 mai: 203 cazuri nou diagnosticate, un deces şi 75 de oameni internaţi la ATI
În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 203 noi cazuri de Covid-19, un deces şi 75 de oameni sunt internaţi la ATI. ...
Forţele ruse au transformat un supermarket din Mariupol într-o groapă de gunoi pentru cadavre (responsabil ucrainean)
Forţele ruse au transformat un supermarket din Mariupol într-o groapă de gunoi pentru cadavre (responsabil ucrainean)
Ocupanţii ruşi au transformat un supermarket dintr-un cartier din Mariupol, oraş-port la Marea Azov, în regiunea Doneţk, ...
Ciolacu, despre multinaţionale: Trebuie să aibă un respect faţă de angajaţii lor, să ne încadrăm în nişte limite şi nu trebuie să fie tot timpul: domnule, vă dăm afară
Ciolacu, despre multinaţionale: Trebuie să aibă un respect faţă de angajaţii lor, să ne încadrăm în nişte limite ...
Preşedintele PSD este de părere că îngheţarea angajărilor la stat este decizia corectă, pentru că „cineva, undeva, ...
Ciolacu: La 1 ianuarie, pensiile vor fi majorate cel puţin cu rata inflaţiei. Mai e mult de făcut ca actuala creştere economică să se vadă şi în buzunarele românilor
Ciolacu: La 1 ianuarie, pensiile vor fi majorate cel puţin cu rata inflaţiei. Mai e mult de făcut ca actuala creştere ...
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, dă asigurări că pensiile se vor majora, de la 1 ianuarie anul viitor „cel puţin” ...