Dezmințire. Piața Obor nu a fost închisă de ANPC și își desfășoară programul normal

Societatea care administrează Piața Obor a transmis astă seară un comunicat prin care dezminte informația că unitatea ar fi fost închisă temporar în urma unui control al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).
AGERPRES - mar, 23 nov. 2021, 16:33
Dezmințire. Piața Obor nu a fost închisă de ANPC și își desfășoară programul normal

Ca urmare a informațiilor eronate apărute în legătură cu acest subiect, societatea comercială Piața Obor Market & Complex Comercial S.A. precizează că piața este deschisă și își așteptă clienții ca în orice altă zi, conform programului de funcționare afișat pe site-ul oficial piataoborbucuresti.ro și pe pagina noastră Facebook/PiataOborBucuresti.

În cursul zilei de astăzi, comisarii ANPC au controlat Halele Centrale Obor și au dispus închiderea acestora, pentru nereguli majore. De aici a apărut eroarea preluată și de publicația noastră.

Știrea inițială

Piaţa Obor a fost închisă temporar de către comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), potrivit unui anunţ postat la intrarea în piaţă.

„În această unitate, reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au dispus măsura de oprire temporară prestări servicii”, scrie pe afişul de la intrarea în piaţă.

Inspectorii ANPC au început recent o serie de controale în toată ţara pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale din domeniu.

Luni, comisarii de la Protecţia Consumatorilor au dispus suspendarea activităţii pe o durată de cel mult șase luni pentru Piaţa Berceni, implicit a tuturor operatorilor economici care activau în interior, fiind retrase definitiv de la comercializare circa 900 kg de produsele alimentare cu deficienţe (preparate din carne şi produse lactate).

Au fost verificaţi 26 de operatori economici şi, în urma acestor acţiuni, comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au aplicat amenzi contravenţionale în valoare totală de 136.000 de lei.

Citește și: https://www.economica.net/anpc-a-inchis-piata-berceni-si-mega-image-din-piata-resita-pentru-cel-mult-sase-luni_544910.html

Printre cele mai importante deficienţe constatate în urma controalelor realizate luni în pieţele Sudului, Berceni, Olteniţei, Reşiţa şi Străduinţei din Capitală precum şi în magazinele din incintele acestora au fost: utilizarea unor vitrine frigorifice igienizate necorespunzător (cu zone cu rugină); comercializarea unor legume şi fructe cu modificări organoleptice (consistenţă moale, mucegai, lovituri mecanice); nerespectarea temperaturilor recomandate de producător pentru preparatele din carne, mezeluri, produse lactate; comercializarea unor produse nesigure; nerespectare condiţiilor de depozitare pentru membranele naturale; prezenţa mucegaiului, a exfolierilor de vopsea, pânzelor de păianjen, conductelor cu izolaţii realizate din saci din plastic (la nivelul tavanului); pubele amplasate în vecinătatea imediată sau chiar cu contact cu ambalajele cu produse agricole; depozitarea excesivă a mărfurilor agricole în spaţiile dintre tarabe.

Citește și: https://www.economica.net/anpc-a-intrat-si-in-dragonul-rosu-amenzi-de-aproape-200-000-de-lei-pana-acum-si-inca-nu-a-finalizat-tot-controlul_544116.html

Te-ar mai putea interesa și
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va reveni inflația sau nu?”. În funcție de felul în care alegem să......
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Operatorul de stații de încărcare pentru mașini electrice Eldrive România a comandat peste 300 de stații MOON Power ...
Kaufland lansează aplicația pentru încărcarea mașinilor electrice la cele 150 de stații din parcările magazinelor
Kaufland lansează aplicația pentru încărcarea mașinilor electrice la cele 150 de stații din parcările magazinelor
Kaufland România lansează E-Mobility, proiectul prin care posesorii Kaufland Card cu mașini electrice au posibilitatea ...