Instagram dezminte intenţia de a vinde fotografiile utilizatorilor

Serviciul Instagram, deţinut de reţeaua de socializare Facebook, a emis un punct de vedere cu privire la acuzaţiile făcute în urmă cu o zi, potrivit cărora fotografiile utilizatorilor ar urma să fie folosite în scop comercial.
Economica.net - mie, 19 dec. 2012, 19:21
Instagram dezminte intenţia de a vinde fotografiile utilizatorilor

Prin intermediul unei postări făcute pe blogul oficial al Instagram, cofondatorul serviciului, Kevin Systrom vorbeşte despre noua versiune a politicii de confidenţialitate pe care reţeaua a reuşit să o conceapă. Acesta precizează că noile termene şi condiţii de funcţionarea a Instagram vor intra în efect în treizeci de zile de la anunţarea acestora.

Conform postării de pe acest blog, Systrom explică faptul că politica de confidenţialitate a Instagram a fost prost înţeleasă, generând speculaţii din partea presei internaţionale. Totodată, cofondatorul serviciul fotografic precizează că este de datoria Instagram să facă lumina în această problemă, pentru a scoate utilizatorii din confuzia creată.

Cu toate acestea, semnatarul postării de pe blogul oficial al Instagram recunoaşte că, la fel ca şi orice altă afacere, Instagram a fost creat pentru a se putea autosusţine din punct de vedere financiar.

Cât despre acuzele potrivit cărora Instagram ar urma să vândă fotografiile uzilizatorilor pentru a obţine profit, apărute la nivel internaţional în presă, Kevin Systrom susţine că acestea sunt false.

„Intenţionăm să revizuim noile termene şi condiţii de funcţionare şi ne dorim să experimentăm cu un tip inovativ de advertising care pare potrivit pentru Instagram. În schimb acest lucru a fost interpretat greşit, şi s-a înţeles că noi urmează să vă vindem fotografiile fără niciun fel de compensaţie. Acest lucru nu este adevărat şi este greşeala noastră că limbajul folosit de noi în noile termene şi condiţii de funcţionare au fost interpretate într-un mod eronat. Pentru ca totul să fie clar, nu intenţionăm să vă vindem fotografiile. Momentan lucrăm la revizuirea limbajului folosit în politica de confidenţialitate pentru a fi siguri că acest lucru este clar înţeles”, se arată în postarea de pe blogul oficial al Instagram, semnată de cofondatorul Kevin Systrom.

Serviciul Instagram aparţine reţelei de socializare Facebook. Reţeaua a preluat, pentru un miliard de dolari, compania care a dezvoltat aplicaţia pentru smartphone-uri Instagram, prin care utilizatorul poate modifica fotografii şi le poate publica pe reţelele de socializare.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...