Metrorex va moderniza instalaţiile de taxare de la metrou. Contractul, estimat la peste 40 milioane euro

Metrorex alocă circa 150 milioane de lei, fără TVA, pentru modernizarea accesului la metrou prin instalarea unor validatoare pentru cartele magnetice şi module RFID pentru contactless, potrivit unui anunţ de participare postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).
Economica.net - lun, 11 mai 2015, 10:39
Metrorex va moderniza instalaţiile de taxare de la metrou. Contractul, estimat la peste 40 milioane euro

Contractul vizează modernizarea sistemelor de taxare de pe Magistrala 1 Pantelimon – Dristor 2, Magistrala 2 Berceni – Pipera şi Magistrala 3 Dristor 1 – Preciziei, pentru un număr total de 41 de staţii de metrou.

Proiectul prevede demontarea instalaţiilor de taxare care echipează în prezent staţiile de metrou şi dotarea lor cu instalaţii moderne de taxare automată. Soluţia tehnologică propusă pentru titlurile de transport este cardul contactless, care va funcţiona temporar împreună cu cardul magnetic actual.

În acest scop, Metrorex organizează licitaţie deschisă, electronică, iar criteriul de atribuire a contractului va fi preţul cel mai scăzut, scrie Agerpres.

Contractul presupune execuţia de lucrări pentru modernizarea instalaţiilor pe Magistralele 1, 2, 3 şi Tronsonul de Legătură – Instalaţii de control acces – Magistrala 1 Pantelimon – Dristor 2, Magistrala 2 Berceni – Pipera, Magistrala 3 Dristor 1- Preciziei, Dispecerat Taxare Timpuri Noi, inclusiv servicii de proiectare a detaliilor de execuţie.

‘Sistemul de control al accesului de călători va realiza controlul accesului cu ajutorul unor validatoare pentru cartele magnetice şi module RFID pentru contactless. Validatoarele şi modulele RFID vor fi încorporate în dispozitivele de acces din zonele taxate’, se menţionează în anunţul postat pe SEAP.

Lucrările de modernizare vor fi executate în 41 de staţii de metrou, iar 70 de zone de vestibul vor fi dotate cu instalaţii noi de control acces.

Valoarea maximă estimată a lucrărilor, fără procentajul de diverse şi neprevăzute, depăşeşte 145,748 milioane de lei. Procentajul pentru cheltuieli diverse şi neprevăzute este de 2,9%, reprezentând suma de 4.243.949 lei.

‘Se pot acorda executantului sume în avans, până la cel mult concurenţa unui procent egal cu 30% din valoarea contractului. Aceasta se va face în funcţie de disponibilităţile financiare care sunt aprobate pentru executarea lucrărilor’, se mai spune în comunicat.

Valoarea estimată fără TVA a contractului este de 149.992.141 lei, fără TVA.

Anunţul Metrorex implică un contract de achiziţii publice. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 260 de zile de la data atribuirii contractului.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 23 iunie 2015, ora 10,00.

Sursele de finanţare pentru modernizarea sistemului de acces la metrou sunt asigurate din fonduri externe nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Transport şi de la bugetul de stat.

Te-ar mai putea interesa și
Preţul benzinei a scăzut în medie cu 58 de bani faţă de finele lunii iunie, iar al motorinei cu 56 de bani – Consiliul Concurenţei
Preţul benzinei a scăzut în medie cu 58 de bani faţă de finele lunii iunie, iar al motorinei cu 56 de bani – Consiliul ...
Preţurile carburanţilor practicate de marile lanţuri de benzinării au scăzut comparativ cu finele lunii iunie, cu 58 de bani/litru în medie la benzina standard şi cu 56 de bani/litru la......
Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav ar putea deveni operațional din iunie 2023 – ROMATSA
Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav ar putea deveni operațional din iunie 2023 – ROMATSA
Aeroportul Internațional Brașov - Ghimbav ar putea deveni operațional din iunie 2023, a anunțat vineri directorul general ...
ING a acceptat să proceseze plata pentru tranzitul petrolului rusesc prin Ucraina spre Cehia
ING a acceptat să proceseze plata pentru tranzitul petrolului rusesc prin Ucraina spre Cehia
O bancă europeană a fost de acord să proceseze o plată care are legătură cu tranzitul petrolului rusesc prin Ucraina, ...
Piaţa de investiţii imobiliare din România a crescut cu 13%, la 336 milioane de euro, în primul semestru – Colliers
Piaţa de investiţii imobiliare din România a crescut cu 13%, la 336 milioane de euro, în primul semestru – Colliers
Piaţa de investiţii imobiliare a crescut în prima jumătate a anului, ajungând la 336 milioane de euro în România, ...