Metrorex va moderniza instalaţiile de taxare de la metrou. Contractul, estimat la peste 40 milioane euro

Metrorex alocă circa 150 milioane de lei, fără TVA, pentru modernizarea accesului la metrou prin instalarea unor validatoare pentru cartele magnetice şi module RFID pentru contactless, potrivit unui anunţ de participare postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).
Economica.net - lun, 11 mai 2015, 10:39
Metrorex va moderniza instalaţiile de taxare de la metrou. Contractul, estimat la peste 40 milioane euro

Contractul vizează modernizarea sistemelor de taxare de pe Magistrala 1 Pantelimon – Dristor 2, Magistrala 2 Berceni – Pipera şi Magistrala 3 Dristor 1 – Preciziei, pentru un număr total de 41 de staţii de metrou.

Proiectul prevede demontarea instalaţiilor de taxare care echipează în prezent staţiile de metrou şi dotarea lor cu instalaţii moderne de taxare automată. Soluţia tehnologică propusă pentru titlurile de transport este cardul contactless, care va funcţiona temporar împreună cu cardul magnetic actual.

În acest scop, Metrorex organizează licitaţie deschisă, electronică, iar criteriul de atribuire a contractului va fi preţul cel mai scăzut, scrie Agerpres.

Contractul presupune execuţia de lucrări pentru modernizarea instalaţiilor pe Magistralele 1, 2, 3 şi Tronsonul de Legătură – Instalaţii de control acces – Magistrala 1 Pantelimon – Dristor 2, Magistrala 2 Berceni – Pipera, Magistrala 3 Dristor 1- Preciziei, Dispecerat Taxare Timpuri Noi, inclusiv servicii de proiectare a detaliilor de execuţie.

‘Sistemul de control al accesului de călători va realiza controlul accesului cu ajutorul unor validatoare pentru cartele magnetice şi module RFID pentru contactless. Validatoarele şi modulele RFID vor fi încorporate în dispozitivele de acces din zonele taxate’, se menţionează în anunţul postat pe SEAP.

Lucrările de modernizare vor fi executate în 41 de staţii de metrou, iar 70 de zone de vestibul vor fi dotate cu instalaţii noi de control acces.

Valoarea maximă estimată a lucrărilor, fără procentajul de diverse şi neprevăzute, depăşeşte 145,748 milioane de lei. Procentajul pentru cheltuieli diverse şi neprevăzute este de 2,9%, reprezentând suma de 4.243.949 lei.

‘Se pot acorda executantului sume în avans, până la cel mult concurenţa unui procent egal cu 30% din valoarea contractului. Aceasta se va face în funcţie de disponibilităţile financiare care sunt aprobate pentru executarea lucrărilor’, se mai spune în comunicat.

Valoarea estimată fără TVA a contractului este de 149.992.141 lei, fără TVA.

Anunţul Metrorex implică un contract de achiziţii publice. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 260 de zile de la data atribuirii contractului.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 23 iunie 2015, ora 10,00.

Sursele de finanţare pentru modernizarea sistemului de acces la metrou sunt asigurate din fonduri externe nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Transport şi de la bugetul de stat.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...