Instant Factoring, un fintech românesc, propune companiilor mici soluții pragmatice de evitare a blocajului financiar

Instant Factoring, start-up fintech românesc, propune companiilor mici şi foarte mici active în sectoarele business to business (B2B) măsuri de sprijin pentru evitarea blocajului economic, precum evaluarea gratuită a riscului financiar al clienţilor lor
Economica.net - mar, 07 apr. 2020, 10:33
Instant Factoring, un fintech românesc, propune companiilor mici soluții pragmatice de evitare a blocajului financiar

Totodată, reprezentanţii Instant Factoring propun consultanţă gratuită asupra riscurilor de pierdere a capitalului prin neîncasarea creanţelor şi accesul la lichidităţi imediate prin încasarea în avans a facturilor nescadente.

Start-up-ul pune la dispoziţia microîntreprinderilor şi companiilor mici, active în sectoarele B2B, evaluarea gratuită a stabilităţii financiare a zece clienţi existenţi sau potenţiali. În momentul de faţă, există multă incertitudine şi instabilitate în toate industriile, iar riscul de neîncasare a facturilor şi de pierdere a capitalului de lucru a crescut exponenţial.

„Anticiparea corectă a impactului blocajului economic asupra situaţiei clienţilor existenţi şi a celor noi, potenţiali, la pachet cu alte măsuri de prevenţie pot evita blocajul financiar”, se menţionează în comunicat.

De asemenea, reprezentanţii Instant Factoring susţin că îşi asumă, pentru toţi clienţii mici şi microîntreprinderile care au nevoie de sprijin, să ofere pre-aprobarea unor limite de finanţare pentru livrările de bunuri sau servicii pentru fiecare client în parte, astfel încât, antreprenorii mici să ştie dacă pot finanţa orice tranzacţie comercială în acestă perioadă, înainte de a-şi asuma intrarea într-o relaţie comercială.

Instant Factoring pune la dispoziţia micilor companii şi microîntreprinderilor un volum de lichidităţi de 10 milioane lei pe lună, prin care finanţează facturile înainte de scadenţă, emise către companii medii şi mari care plătesc la termene mai lungi.

Totodată, accesul la finanţare ajută companiile mici să evite blocarea activităţii, astfel încât să poată face plăţi urgente către salariaţi, furnizori şi să-şi achiziţioneze materii prime şi materiale de producţie.

Potrivit sursei citate, fintech-ul nu pune accent în evaluarea de risc pe situaţiile financiare ale companiilor mici şi foarte mici sau pe vechimea în activitate. De cele mai multe ori, situaţiile financiare ale micilor companii sunt slabe, în special la începutul activităţii unei firme. De asemenea, clientul microîntreprinderii trebuie să fie o companie cu o situaţie financiară stabilă care poate să îşi achite datoriile. Instant Factoring finanţează între 70% – 90% din valoarea facturilor acceptate, în funcţie de industria şi soliditatea financiară a clienţilor microîntreprinderilor.

„Putem finanţa companiile active în industriile B2B care nu sunt încă total blocate de restricţiile majore impuse de autorităţi. Preluăm risc mai mare şi putem acorda finanţări în sectoarele: telecomunicaţii, furnizorii de transmisii date şi internet, industria alimentară, retail şi e-commerce, hardware şi servicii IT, curierat şi livrare rapidă şi farmaceutică. Astfel, compania îşi poate acoperi plăţile urgente, dar poate suplini totodată lipsa de lichidităţi de pe segmentele afacerii unde activitatea s-a închis sau s-a blocat. Se evită oprirea completă a activităţii şi dispariţia de pe piaţă”, a declarat Cristian Ionescu, CEO şi co-fondator, Instant Factoring.

Reprezentanţii Instant Factoring susţin că misiunea Instant Factoring este să sprijine dezvoltarea micilor companii prin soluţii de finanţare rapide şi facile, cu ajutorul tehnologiei. În această perioadă, microîntreprinderile se confruntă cu o acută lipsă a lichidităţilor în activitatea curentă, necesitate pe care nu o pot acoperi din alte surse.

„Factoring-ul online este o soluţie rapidă şi la îndemâna oricărei companii pentru evitarea blocajului financiar şi al supravieţuirii afacerii. Platforma tehnologică a Instant Factoring permite analiza facturii de finanţat într-un interval de câteva ore, iar în cazul aprobării finanţării, clientul primeşte banii în cont în maximum 24 de ore.”, se mai precizează în comunicat.

Instant Factoring este companie fintech de micro-factoring online din România dedicată companiilor mici şi microîntreprinderilor şi membru al Asociaţiei Europene de companii Fintech Innovate Finance cu sediul la Londra. Instant Factoring este un IFN înregistrat la Banca Naţională a României.

Te-ar mai putea interesa și
Drum Expres Arad – Oradea: CNAIR solicită emiterea acordului de mediu
Drum Expres Arad – Oradea: CNAIR solicită emiterea acordului de mediu
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) solicită emiterea acordului de mediu necesar construirii Drumului Expres Arad - Oradea. Noua șosea de mare viteză din Vestul......
Dyson lansează o pereche de căști audio care purifică aerul. Cum arată și de unde le poți cumpăra
Dyson lansează o pereche de căști audio care purifică aerul. Cum arată și de unde le poți cumpăra
Dyson a anunțat joi specificațiile complete ale căștilor cu funcție de purificare a aerului Dyson Zone, care vor fi ...
Rareş Bogdan îndeamnă la boicot după ce Austria a votat împotriva aderării României la Schengen: Toate companiile de stat şi toate firmele care au conturi la Erste şi la Raiffeisen să le închidă de urgenţă
Rareş Bogdan îndeamnă la boicot după ce Austria a votat împotriva aderării României la Schengen: Toate companiile ...
Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan îndeamnă la boicot după ce Austria a votat împotriva aderării României la spaţiul ...
IULIUS deschide al doilea Family Market din acest an, concept în care a investit 24 de milioane de euro
IULIUS deschide al doilea Family Market din acest an, concept în care a investit 24 de milioane de euro
Compania IULIUS a inaugurat cel de-al doilea proiect Family Market, în cartierul ieșean Bucium. Proiectul de retail de ...