Instanţa a decis irevocabil: amenda aplicată retailerului Billa de Consiliul Concurenţei e legală

Tribunalul Bucureşti a confirmat irevocabil legalitatea amenzii aplicate de Consiliul Concurenţei societăţii comerciale Billa România, în anul 2008, pentru furnizarea de informaţii inexacte/incomplete.
Economica.net - mar, 14 mai 2013, 13:14
Instanţa a decis irevocabil: amenda aplicată retailerului Billa de Consiliul Concurenţei e legală

Amintim că Billa România a fost sancţionată cu amendă contraventională în valoare de 2,14 milioane de lei (aprox. 600.000 euro), reprezentând 0,2% din cifra de afaceri a companiei pe anul 2007, pentru că a furnizat date inexacte/incomplete autorităţii de concurenţă, în cadrul investigaţiei pentru analizarea sectorului comercializării produselor alimentare.

SC Billa România SRL a contestat în instanţă actul de sancţionare, dar atât Judecătoria sectorului 2, cât şi Tribunalul Bucureşti au constatat legalitatea şi temeinicia acestuia, menţinând integral amenda aplicată de Consiliul Concurenţei.

În cadrul aceleiaşi investigatii, au mai fost sancţionate încă două companii pentru furnizarea de informatii inexacte/incomplete: S.C. PIC S.A. cu amenda de 819.033 de lei, şi S.C. SPAR S.R.L. cu 256.229,80 lei (sumele reprezentând 0,2% din cifrele de afaceri ale companiilor pe anul 2007).
Amenda aplicată PIC a fost menţinută integral, irevocabil, de Tribunalul Arges, iar cea aplicată SPAR a fost redusă de instanţele judecătoreşti la 64.057 de lei, reprezentând 0,05% din cifra de afaceri totală a societăţii pe anul 2007.

 

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...