Instanţa anulează amenda CSA aplicată şefului Omniasig

Curtea de Apel Bucureşti a anulat o decizie a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor prin care directorul general al Omniasig, Mihail Tecău, a fost amendat cu 5.000 lei pentru că societatea a înregistrat în primele cinci luni ale anului un număr în creştere de plângeri formulate de către clienţi.
Economica.net - Dum, 16 dec. 2012, 10:33
Instanţa anulează amenda CSA aplicată şefului Omniasig

„Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantei Omniasig şi respinge acţiunea formulată de reclamantă ca fiind introdusă de o persoană lipsită de calitate procesuală activă. Admite acţiunea formulată de reclamantul Tecău Mihail. Anulează Decizia 377/21.06.2012 emisă de pârâtă. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 12 decembrie 2012”, se arată într-o decizie publicată pe pagina web a instanţei.

În prima parte a lunii iunie, CSA a sancţionat cu amenzi în cuantum total de 80.000 de lei şapte directori de companii de asigurare care în primele cinci luni ale anului au înregistrat creşteri ale numărului de plângeri din partea clienţilor.

Cea mai mare sancţiune, de 30.000 de lei, a fost aplicată fostului preşedinte al Directoratului Astra, Bogdan Alexander Adamescu.

CSA a aplicat amenzi de 10.000 de lei fostului director general al Euroins, Bucşa Iulius Alin, directorului de daune al Euroins, Stamov Bozhidar Stoyanov, preşedintelui Directoratului Asirom, Mariana Diaconescu, şi directorului de daune al Asirom, Ovidiu Vădean.

De asemenea, preşedintele Directoratului Omniasig, Mihail Tecău, şi directorul Direcţiei de daune a Omniasig, Eugen Stoica, au primit amenzi de 5.000 de lei.

Porivit datelor instituţiei, în primele cinci luni ale acestui an la CSA au fost înregistrate 5.462 de petiţii, în creştere cu 71,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În cazul preşedintelui Directoratului Asirom, instanţa a respins în 20 noiembrie cererea de anulare a amenzii, decizie atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Directorul de daune al Asirom a înaintat recurs împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti prin care instanţa a înlocuit amenda contravenţională cu avertismentul şi a menţinut celelalte dispoziţii ale deciziei contestate.

„Menţine celelalte dispoziţii ale deciziei contestate. În baza art. 276 Cod procedură civilă obligă pârâta la cheltuieli de judecată către reclamant în cuantum de 1.000 lei onorariu avocat. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 5 noiembrie 2012”, se arată în decizia instanţei.

Cu excepţia lui Eugen Stoica, de la Omniasig, ceilalţi directori ai asigurătorilor sancţionaţi de CSA nu au contestat în justiţie amenzile aplicate de instituţie.

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...