Instanţa anulează amenda CSA aplicată şefului Omniasig

Curtea de Apel Bucureşti a anulat o decizie a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor prin care directorul general al Omniasig, Mihail Tecău, a fost amendat cu 5.000 lei pentru că societatea a înregistrat în primele cinci luni ale anului un număr în creştere de plângeri formulate de către clienţi.
Economica.net - Dum, 16 dec. 2012, 10:33
Instanţa anulează amenda CSA aplicată şefului Omniasig

„Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantei Omniasig şi respinge acţiunea formulată de reclamantă ca fiind introdusă de o persoană lipsită de calitate procesuală activă. Admite acţiunea formulată de reclamantul Tecău Mihail. Anulează Decizia 377/21.06.2012 emisă de pârâtă. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 12 decembrie 2012”, se arată într-o decizie publicată pe pagina web a instanţei.

În prima parte a lunii iunie, CSA a sancţionat cu amenzi în cuantum total de 80.000 de lei şapte directori de companii de asigurare care în primele cinci luni ale anului au înregistrat creşteri ale numărului de plângeri din partea clienţilor.

Cea mai mare sancţiune, de 30.000 de lei, a fost aplicată fostului preşedinte al Directoratului Astra, Bogdan Alexander Adamescu.

CSA a aplicat amenzi de 10.000 de lei fostului director general al Euroins, Bucşa Iulius Alin, directorului de daune al Euroins, Stamov Bozhidar Stoyanov, preşedintelui Directoratului Asirom, Mariana Diaconescu, şi directorului de daune al Asirom, Ovidiu Vădean.

De asemenea, preşedintele Directoratului Omniasig, Mihail Tecău, şi directorul Direcţiei de daune a Omniasig, Eugen Stoica, au primit amenzi de 5.000 de lei.

Porivit datelor instituţiei, în primele cinci luni ale acestui an la CSA au fost înregistrate 5.462 de petiţii, în creştere cu 71,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În cazul preşedintelui Directoratului Asirom, instanţa a respins în 20 noiembrie cererea de anulare a amenzii, decizie atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Directorul de daune al Asirom a înaintat recurs împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti prin care instanţa a înlocuit amenda contravenţională cu avertismentul şi a menţinut celelalte dispoziţii ale deciziei contestate.

„Menţine celelalte dispoziţii ale deciziei contestate. În baza art. 276 Cod procedură civilă obligă pârâta la cheltuieli de judecată către reclamant în cuantum de 1.000 lei onorariu avocat. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 5 noiembrie 2012”, se arată în decizia instanţei.

Cu excepţia lui Eugen Stoica, de la Omniasig, ceilalţi directori ai asigurătorilor sancţionaţi de CSA nu au contestat în justiţie amenzile aplicate de instituţie.

Te-ar mai putea interesa și
Cipru va retrage cetățenia pentru 45 de rezidenți care au primit „pașapoarte de aur”
Cipru va retrage cetățenia pentru 45 de rezidenți care au primit „pașapoarte de aur”
Cipru şi-a anunţat vineri intenţia de a revoca cetăţenia pentru 45 de rezidenţi străini, care au beneficiat de mecanismul "paşapoartelor de aur", un program controversat de acordare a......
Restart Energy contestă în justiție amenda de 800.000 de lei primită de la ANRE
Restart Energy contestă în justiție amenda de 800.000 de lei primită de la ANRE
Compania Restart Energy, furnizor independent de energie electrică și gaze naturale, cu capital majoritar românesc, a ...
Cioloș va depune luni în Parlament lista de miniștri și programul de guvernare
Cioloș va depune luni în Parlament lista de miniștri și programul de guvernare
Premierul desemnat Dacian Cioloş va depune luni la Parlament programul de guvernare şi lista de miniştri.
MIPE: Perioada de eligibilitate a proiectelor de management al deșeurilor este 31 decembrie 2021
MIPE: Perioada de eligibilitate a proiectelor de management al deșeurilor este 31 decembrie 2021
Perioada de eligibilitate a proiectelor pentru managementul deşeurilor este 31 decembrie 2023 iar depunerea efectivă a ...