Instituţiile de stat au ofertat piaţa muncii cu 14.000 de locuri de muncă, de la începutul anului – platformă online

Un număr de 14.000 de posturi la stat au fost scoase pe piaţa forţei de muncă, de la începutul acestui an, iar 90% dintre acestea sunt funcţii de execuţie, conform unui studiu realizat de o platformă de recrutare online, publicat joi.
AGERPRES - joi, 20 iul. 2023, 10:22
Instituţiile de stat au ofertat piaţa muncii cu 14.000 de locuri de muncă, de la începutul anului - platformă online

Astfel, datele jobradar24.ro, agregator de locuri de muncă din mediul privat şi de stat din România, dezvoltat de eJobs.ro, arată că puţin peste 800 de oferte sunt pentru funcţii de conducere. Comparativ, sectorul privat a avut aproximativ 200.000 de poziţii noi, deschise în acelaşi interval de timp pe platformă.

Potrivit sursei citate, cele mai multe posturi vacante (8.500) au aparţinut instituţiilor locale, acestea fiind urmate de primării, care primesc o categorie separată şi care au cumulat aproape 2.000 de poziţii deschise în prima jumătate de an. Urmează instituţiile judeţene – cu 1.500 de posturi, şi instituţiile naţionale – cu 827 de posturi care au fost vacante din ianuarie şi până la 1 iulie 2023.

De asemenea, unităţile militare au căutat să angajeze 628 de oameni, în timp ce Guvernul şi ministerele au scos pe piaţă 125 de posturi.

Cea mai mare nevoie de personal a fost în Bucureşti şi Ilfov (peste 2.900 de poziţii deschise), urmate de Cluj (894), Iaşi (593), Constanţa (545), Braşov (475) şi Prahova (447).

În schimb, au fost raportate judeţe în care numărul de oferte postate, de la începutul anului şi până în prezent, a fost de sub 100: Brăila, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Bacău, Buzău şi Călăraşi.

Pe acest fond, instituţiile care vin cu cele mai multe oferte pentru candidaţi, la nivel naţional, sunt: primăriile, şcolile, spitalele, liceele/şcolile profesionale/colegiile tehnice/colegiile naţionale şi universităţile.

Totodată, peste jumătate dintre locuri sunt „full time”, iar aproximativ 1.600 sunt sezoniere sau pe bază de proiect.

Lansată în anul 1999, eJobs este prima platformă de recrutare din România şi liderul pieţei locale de profil. Începând din anul 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internaţională de media localizată în Zurich, Elveţia.

În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile aproape 34.000 de locuri de muncă, în timp ce portalul jobradar24.ro are agregate 1.800 de locuri de muncă la stat.

Te-ar mai putea interesa și
Kurnia Adhi Sulistyawan a fost numit director al fabricii Philip Morris România din Otopeni
Kurnia Adhi Sulistyawan a fost numit director al fabricii Philip Morris România din Otopeni
Philip Morris International (PMI) l-a numit pe Kurnia Adhi Sulistyawan în funcția de Manufacturing Director al fabricii Philip Morris România, începând din data de 1 noiembrie 2023. Kurnia Adhi......
Noul token $ETHETF crește cu 26% după reducerea ofertei totale (P)
Noul token $ETHETF crește cu 26% după reducerea ofertei totale (P)
Joi, 30 noiembrie 2023, emblematicul token DEX al lunii noiembrie $ETHETF, se apropie rapid de obiectivul său de reducere ...
Lamborghini introduce săptămâna de lucru de patru zile pentru muncitorii de pe linia de producţie
Lamborghini introduce săptămâna de lucru de patru zile pentru muncitorii de pe linia de producţie
Constructorul auto italian Lamborghini a anunţat marţi că a ajuns la un acord cu sindicatele pentru a introduce săptămâna ...
O nouă piedică spre Schengen – Belgia adoptă discursul Austriei: Discutăm despre extindere în viitor, dar mai întâi trebuie să reformăm sistemul
O nouă piedică spre Schengen – Belgia adoptă discursul Austriei: Discutăm despre extindere în viitor, dar mai ...
Nicole de Moor, secretar de stat pentru migraţie şi azil în guvernul Belgiei, a declarat marţi, la sosirea la Consiliul ...