Insule de vânzare în Atlantic, la preţul unei case în Bucureşti FOTO

O insuliţă în Bahamas se apropie de preţul unei vile în centrul capitalei României, iar una pe malul Lacului Ontario nu depăşeşte mai mult de 250 de mii de dolari.
Economica.net - sâm, 12 nov. 2011, 13:35

Până acum câţiva ani ideea deţinerii în proprietate a unei insule era doar la îndemâna excentricilor cu bani, însă criza imobiliară a reglat într-atât piaţa şi a coborât atât de mult preţurile, încât o astfel de achiziţie este şi la îndemâna unui cumpărător care are bani să-şi ia o vilă într-o zonă centrală a Bucureştiului.

Site-ul kiplinger.com, citat de fluximobiliar.ro, trece în revistă zece astfel de insule scoase la vânzare, aflate în Marea Caraibelor sau la Marile Lacuri, şi al căror preţ variază între 227.000 de dolari şi 1,7 milioane de dolari.

Insulele Lower Birch

Amplasare: aproape de oraşul Addison (statul Maine)

Preţ: 1,295 de milioane dolari

Insula cea mai mare cuprinde o casă cu trei dormitoare, două băi, o punte de jur-împrejur şi cu un generator şi un sistem solar. În plus, actualul proprietar a obţinut autorizaţia de construcţie a unei locuinţe cu patru dormitoare pe cea mai mică dintre insule.

Insula Brewers

Amplasare: aproape de Glen Burnie (statul Maryland)

Preţ: 890.000 dolari

Proprietatea cuprinde o casă cu două dormitoare şi o baie, dar şi o casă de oaspeţi cu un dormitor şi o baie.

Insula Namaste

Amplasare: pe malul Lacului Michigan

Preţ: 885.000 dolari

Casa este proaspăt renovată şi cuprinde trei dormitoare, o baie şi o bucătărie complet utilată şi mobilată.

Insula Maude

Amplasare: aproape de Sitka (statul Alaska)

Preţ: 1,15 milioane dolari

Această casă beneficiază de trei dormitoareşi două băi. Are o suprafaţă de 232 metri pătraţi şi beneficiază şi de câteva pontoane largi.

Sea Shell Key

Amplasare: în Florida Keys

Preţ: 1,35 de milioane dolari

Locuinţa are două dormitoare şi o baie, dar este dotată şi cu TV pe prispă, aer condiţionat, electricitate, apă, jacuzzi şi TV prin satelit.

Insula Dokis Marina

Amplasare: Ontario, Canada

Preţ: 227.217 dolari

Aflată la peste 25 km până la cea mai apropiată autostradă, insula aceasta mică este dotată cu o casă cu un singur dormitor, având ataşată şi o colibă pentru patru persoane.

Insula Canary

Amplasare: în Golful Alexandria, New York

Preţ: 995.000 dolari

Locuinţa cu o suprafaţă de 325 mp include şase dormitoare şi trei băi. Un zid de protecţie împotriva apei realizat din granit înconjoară insula.

Private Cay

Amplasare: în nordul lanţului de insule Andros, Bahamas

Preţ: 995.000 dolari

O placă din beton este încă la locul ei dintr-o casă realizată în 1934, putând fi locul perfect pentru realizarea unei locuinţe noi.

Insula Dunbar Rock

Amplasare: Insulele Bay, Honduras

Preţ: 1,7 milioane dolari

Proprietatea este aşezată o stâncă ce are o înălţime de aproape 10 m şi este înconjurată de recifuri de corali. Casa, cu şase dormitoare şi tot atâtea băi, este realizată din unirea a patru case mari de oaspeţi, fiecare dintre ele cu balcoane private şi băi.

Insula Pink Pearl

Amplasare: Nicaragua

Preţ: 730.000 dolari

Găzduieşte o casă principală cu un dormitor, o baie, o bucătărie şi un living. Mai sunt trei cabane rotunde, fiecare având baie proprie.



Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...