Întâlnire Barroso- Băsescu, în 14 septembrie

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, are prevăzută, în 14 septembrie, o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu.
Economica.net - vin, 07 sept. 2012, 16:52
Întâlnire Barroso- Băsescu, în 14 septembrie

 

Întâlnirea dintre Jose Manuel Barroso şi Traian Băsescu este prevăzută în programul oficial al preşedintelui CE, pentru ziua de 14 septembrie.

Cel mai probabil, întâlnirea va avea loc la Bruxelles. Acesta ar fi prima vizită externă a lui Traian Băsescu de la revenirea la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat, vineri, într-un discurs susţinut la o reuniune de la Florenţa a Biroului grupului parlamentar al PPE, că este mândru de rolul jucat de UE şi de Comisie în „reinstaurarea statului de drept” în România.

„Avem discursul despre «mai multă Europa», dar este nevoie şi de o Europă mai bună, o Europă bazată pe valori. Şi de aceea, de exemplu, este de o importanţă decisivă ca în UE toate ţările membre să respecte statul de drept şi valorile democratice ale unei societăţi pluraliste şi libere. Tocmai de aceea vreau să spun că sunt foarte bucuros şi mândru de rolul pe care Uniunea Europeană şi Comisia Europeană îl joacă în problemele apărute în România”, a afirmat Barroso, în referirea la România din discursul său.

De asemenea, el a arătat că în urma acţiunilor UE şi Comisiei Europene a fost posibilă evitarea „schimbărilor nedemocratice” şi „reinstaurarea statului de drept” în România.

„Datorită UE şi Comisiei Europene a fost posibil să evităm schimbările nedemocratice din România şi trebuie să fim mândri de acest lucru, pentru că am fost în stare să reinstaurăm statul de drept într-o ţară care este membră a Uniunii noastre”, a mai afirmat Barroso.

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, joi, o scrisoare „liderilor europeni şi aliaţilor transatlantici care s-au pronunţat în favoarea României în timpul crizei politice din această vară”, mulţumindu-le pentru sprijinul acordat instituţiilor statului român.

Parlamentul European va dezbate în 12 septembrie situaţia politică din România, după ce ascultă poziţiile exprimate de CE şi de preşedinţia Consiliului UE.

Te-ar mai putea interesa și
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea centralei Nehoiașu 2, parte a amenajării hidrotehnice Siriu-Surduc......
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
Luând ca exemplu merele, produs pentru care există date atât la nivel local cât și pentru mare parte dintre statele ...
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
Debutul pe piață al modelului electric BMW i3 a fost unul dificil, însă acum marca și-a depășit clar rivalii din segmentul ...
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen răspândit în România, deși e o faptă penală
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen ...
Topul infracțiunilor informatice din România este condus de accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni ...