Întâlnire de lucru, la Guvern, pe tema preţului gigacaloriei şi a preluării ELCEN

Costul termoficării, dar şi intenţia Primăriei Capitalei de a prelua ELCEN se numără printre subiectele care urmează să fie abordate, vineri, în cadrul întâlnirii de lucru anunţată la Palatul Victoria, la care va fi prezent şi premierul Nicolae Ciucă, au precizat pentru AGERPRES surse din cadrul Municipalităţii.
AGERPRES - vin, 03 dec. 2021, 08:51
Întâlnire de lucru, la Guvern, pe tema preţului gigacaloriei şi a preluării ELCEN

Potrivit Biroului de presă al Executivului, la discuţii vor mai participa ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Attila-Zoltán Cseke, ministrul Energiei, Virgil-Daniel Popescu, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, primarul Constanţei, Vergil Chiţac.

Pe 27 noiembrie, Nicuşor Dan afirma că urmează să aibă o întâlnire la nivel de miniştri – Finanţe, Dezvoltare, Energie – pe tema preluării ELCEN de către Primăria Generală, declarându-se optimist că părţile implicate o să ajungă la o soluţie pe acest subiect.

„O să fie întâlnire săptămâna viitoare (…) la care o să fie ministrul Finanţelor, ministrul Dezvoltării şi ministrul Energiei, pentru a vedea care este soluţia. Eu sunt optimist că o să ajungem la o soluţie, pentru că este o aşteptare de 15 ani, ca sistemul de producţie, cu cel de transport şi distribuţie să fie unificate”, a declarat Nicuşor Dan, la finalul întâlnirii pe care a avut-o la Guvern cu premierul Nicolae Ciucă.

De asemenea, primarul general arăta, într-o postare pe Facebook, că urgenţa Bucureştiului e legată de costul termoficării, în condiţiile în care au crescut preţurile în sectorul energetic şi că „e de dorit un efort comun” al Primăriei, Guvernului şi cetăţenilor pentru a acoperi aceste creşteri.

„Cu privire la subvenţia pentru termoficare, vom avea un răspuns în urma unei analize care se face atât pentru Bucureşti, cât şi pentru celelalte municipii care au cerut sprijin guvernamental. E o chestiune foarte importantă pentru Capitală – chiar critică, începând cu luna ianuarie. Şi, spun din nou, nu e problema singulară a Bucureştiului, ci e o problemă pe care o au şi celelalte mari municipii din România. Avem nevoie în continuare de sprijin guvernamental pentru a menţine echilibrul financiar al Primăriei, pentru a reuşi să plătim lucrările curente, tranşele la vechile datorii reeşalonate şi pentru a face faţă creşterilor de preţuri”, preciza edilul general.

Te-ar mai putea interesa și
Cabinetul de război al Israelului se întruneşte din nou pentru a analiza răspunsul la atacul iranian
Cabinetul de război al Israelului se întruneşte din nou pentru a analiza răspunsul la atacul iranian
Cabinetul de război al Israelului se întruneşte din nou, marţi, pentru a analiza răspunsul potenţial la atacul din weekend efectuat de Iran, a anunţat un oficial israelian, potrivit Reuters....
Armenia acuză Azerbaidjanul la CIJ că „şi-a finalizat epurarea etnică” în Karabah
Armenia acuză Azerbaidjanul la CIJ că „şi-a finalizat epurarea etnică” în Karabah
Armenia a acuzat marţi Azerbaidjanul, inamicul său implacabil, în faţa celei mai înalte jurisdicţii a ONU, că "şi-a ...
Investigaţia UE asupra parcurilor eoliene tensionează relaţiile dintre Bruxelles şi Beijing – articol European Newsroom
Investigaţia UE asupra parcurilor eoliene tensionează relaţiile dintre Bruxelles şi Beijing – articol European ...
Comisia Europeană a anunţat că va demara investigaţii asupra proiectelor de construire a unor parcuri eoliene din mai ...
Predoiu: Istoria nu cunoaşte niciun exemplu în care un stat să fi rămas doar cu o parte din frontiere în Schengen
Predoiu: Istoria nu cunoaşte niciun exemplu în care un stat să fi rămas doar cu o parte din frontiere în Schengen
Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat marţi că istoria Schengen nu cunoaşte niciun exemplu în care ...