1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Integratorul clujean de sisteme IT Brinel înregistrat o creştere de 25% a afacerilor la peste 43 milioane de euro

Net BRINEL, integrator de sisteme IT din Cluj Napoca, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri record, care a depăşit pentru prima dată pragul de 200 de milioane de lei, respectiv peste 43 milioane de euro.

06 mai, 2019 | ECONOMICA.net

Business-ul a fost propulsat de diversificarea serviciilor și soluțiilor oferite, dar și de creșterea complexității și amplorii proiectelor abordate. În 2018 integratorul IT a contabilizat peste 10 proiecte mai mari de 1 milion de euro.
Integratorul IT a consemnat o creștere extrem de rapidă pe partea de servicii IT în centrul propriu de date sau în servicii publice de cloud și mai ales pe partea de servicii de consultanță pentru aplicațiile de business.

BRINEL va cauta o dezvoltare sinergică în cadrul grupului SNEF pe piața națională și internațională. Va continua investițiile și va lărgi echipele și în 2019.

„La final de 2018 în acționariatul BRINEL a intrat grupul francez SNEF, care ne este complementar, ne dă o deschidere internațională și care ne va ajută să ne dezvoltăm și mai mult pe partea de CyberSecuritate și de Industry 4.0. Vom rămâne o companie IT autonomă, cu focus pe piața românească, fideli clienților noștri. Ne vom păstra în continuare partenerii, integritatea și dinamismul", explică Marcel Borodi, CEO BRINEL.

Anul trecut, integratorul IT&C a reuşit să atragă clienţi noi şi a extins contractele cu clienţii existenţi, sprijinindu-i să își atingă obiectivele pe toată durata procesului de transformare digitală, indiferent de etapa în care aceștia se află.
Cei mai mulţi clienţi noi au provenit din domeniile: Financiar-Bancar, Servicii Profesionale și Productie-Distributie, iar cele mai multe cereri din partea companiilor au vizat eficientizarea infrastructurii existente, soluții de tip cloud, aplicații de business, scopul urmărit în urma proceselor de digitalizare fiind, în majoritatea cazurilor, creșterea eficienței muncii angajaților.

Investitiile publice au avut un reviriment în lansarea de proiecte, dar n-au adus încă volumele preconizate și au contribuit cu mai puțin de 25% la rezultatul final. Din fericire, mediul privat a avut pe investiții în IT o creștere robustă, contribuind cu peste 75%.

Echipa BRINEL a crescut și în 2018, nivelul de competențe al angajaților evoluează continuu, reflectându-se în eficiența acestora. Astfel, anul trecut, cifra de afaceri per angajat a fost cu 23% mai mare decât în 2017, profesionalismul echipei oferind un avantaj competitiv.

Cele peste 500 de examene anuale sustinute de echipa BRINEL au generat peste 40 de competente asigurate la leaderii mondiali, partenerii nostri strategici: Microsoft, Dell Technologies, Hewlett Packard Enterprise, Cisco, Oracle, Vmware, HP Inc, Lenovo, Veeam, Bitdefender, IBM, Kofax.

BRINEL a continuat și în 2018 realizarea si implementarea de proiecte de cercetare-inovare, care aduc mai aproape de clienți trendurile internaționale în IoT, AI și digitalizarea proceselor.

Anul trecut, în cadrul unei colaborări cu Universitatea Tehnică din Cluj- Napoca, Net BRINEL a dezvoltat servicii în cloud pentru integrarea vehiculelor electrice în ecosistemul unui oraș inteligent: colectarea datelor de la senzori, filtrarea lor și transmiterea într-un Datacenter, stocarea în baze de date de tip InMemory și analizarea acestora într-un sistem de BI.

BRINEL este o companie autonomă a SNEF Lab din grupul francez SNEF.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO