Integratorul de soluții IT Datanet Systems a obținut afaceri de peste 38 mil. euro în 2022, o creștere de 34%

Datanet Systems, unul dintre principalii integratori de sisteme IT complexe din România, membru al grupului Soitron, a obținut în 2022 o creştere de 34% a cifrei de afaceri față de 2021, la peste 38 milioane de euro. O sursă importantă de creştere au fost proiectele de securitate IT, care au generat 27% din venituri, incluzând atât vânzări de servicii, cât şi soluţii.
Lidia Neagu - mar, 04 apr. 2023, 10:04
Integratorul de soluții IT Datanet Systems a obținut afaceri de peste 38 mil. euro în 2022, o creștere de 34%

”Compania şi-a consolidat activitatea şi pe liniile tradiționale de business, pe infrastructură IT şi colaborare, prin derularea unor proiecte ample, atât în mediul privat cât şi public. Creşterea a fost posibilă mulțumită investițiilor în oameni, echipa totalizând peste 99 de certificări Cisco, dar și alte specializări de la vendori internaţionali, dar şi prin parteneriate de business încheiate cu furnizorii globali ca Juniper, F5, Palo Alto, Fortinet, Splunk, etc. Totodată, Divizia Datanet Software Solutions şi-a dublat echipa operațională şi a extins acoperirea serviciilor de outsourcing IT către beneficiari din vestul ţării”, se arată într-un comunicat de presă.

De asemenea, ca urmare a achiziției companiei Red Dot în 2021, organizată ulterior ca Datanet System Cluj, compania a atras în cursul anului trecut clienţi noi din industria auto, consultanță, etc, cu planuri ambițioase de extindere și consolidare a prezenței regionale în următoarea perioadă.

”2022 a fost un an cu multe proiecte dezvoltate pe tehnologii inovative, unele implementări fiind chiar premiere naţionale. Astfel de proiecte sunt posibile doar cu o echipă care știe ce are de făcut şi stăpânește bine tehnologia, ceea ce se obține în timp şi cu investiții considerabile în pregătire şi certificări. Evident, rezultatele au fost pe măsură, o creştere consistentă a cifrei de afaceri, dar mai ales a nivelului nostru de expertiză pe câteva domenii-cheie pentru companie,” afirmă Dragoș Stroescu, director executiv Datanet Systems.

În 2022, Datanet Systems a fost implicată în multiple proiecte de anvergură pentru clienţi din industria financiar bancară, sănătate și servicii publice, precum modernizarea infrastructurii Data Center și a rețelei de date pentru Banca Comercială Română, pentru asigurarea geo-rezilienței între sediile din Bucureşti şi Viena. Din zonă publică, Datanet a fost implicată în proiectul de digitalizare a Spitalului Mioveni, livrând soluţiile de networking şi stocare date, video-colaborare, precum şi o aplicație ce permite colectarea de informaţii de la echipamentele medicale şi consolidarea acestora într-un portal disponibil cadrelor medicale.

Alte proiecte de referință au vizat dezvoltarea unor sisteme de Call Center, dotate cu IVR (Interactive Voice Response) conversațional inteligent, menite să asigure necesitățile de comunicare pentru comunități etnice în România și nu numai, pentru clienţi din domeniul bancar și guvernamental.

Pentru 2023, planurile Datanet Systems prevăd păstrarea poziției de lider pe piaţa soluţiilor şi a statutul de principal partener Cisco în România. Totodată, compania își va extinde portofoliul pe ariile de securitate, cloud și datacenter prin localizarea unor servicii disponibile prin grupul Soitron. La nivel de vânzări, Datanet se va concentra în continuare pe soluţiile de securitate cibernetică și infrastructură IT, precum şi pe serviciile cu valoare adăugată asociate.

Înființată în 1998, Datanet Systems este în prezent unul dintre cei mai importanți integratori de soluții IT complexe din România. În 2021 compania a înregistrat venituri de 26 milioane euro și, împreuna cu compania Datanet Systems Software și Datanet Systems Cluj, un număr de 160 de angajați. Datanet este partenerul Cisco cu cea mai mare cotă de piață și cea mai numeroasă echipă de specialiști certificați Cisco din România.

Datanet Systems face parte din grupul slovac Soitron, integrator de sisteme și furnizor de servicii de outsourcing IT cu o vastă experiență pe piața europeană. Cu echipe profesioniste care numără aproximativ 700 de experți în Slovacia, Republica Cehă, Polonia, Marea Britanie, România, Turcia și Bulgaria, grupul Soitron a obținut în 2021 o cifră de afaceri de 108 milioane euro.

Te-ar mai putea interesa și
Tehnologia de carbon care, printre altele, ar putea asigura viitorul motorului termic, se testează în România
Tehnologia de carbon care, printre altele, ar putea asigura viitorul motorului termic, se testează în România
La rafinăria Petrobrazi se testează o tehnologie de captare și utilizare a carbonului, un proiect de cercetare cofinanțat de Comisia Europeană care, dacă își va dovedi viabilitatea în......
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar (analiză)
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar (analiză)
Majoritatea breşelor de securitate (94%), descoperite în 2023, la nivel global, au fost motivate financiar, iar peste 70% ...
CNPP: 11.471 de beneficiari de pensii de serviciu, în aprilie 2024
CNPP: 11.471 de beneficiari de pensii de serviciu, în aprilie 2024
Numărul beneficiarilor de pensii de serviciu a fost, în aprilie 2024, de 11.471 persoane, în creştere cu 184 de persoane ...
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Un report cumulat care depăşeşte 9,25 milioane de lei (peste 1,85 milioane de euro) este în joc la tragerea Noroc de ...