Intel: Criza semiconductorilor ar putea dura mai mulți ani

Directorul general al companiei americane Intel Corp, Pat Gelsinger, a avertizat că ar putea dura câţiva ani până când va fi rezolvat deficitul global de semiconductori care afectează industria auto.
AGERPRES - lun, 31 mai 2021, 17:32
Intel: Criza semiconductorilor ar putea dura mai mulți ani

Șeful Intel consideră că problema semiconductorilor este departe de a fi rezolvată, problema care a dus la reducerea producţiei de maşini şi ale cărei efecte se simt şi în alte zone, inclusiv produse electronice de consum putând dura mai mulți ani.

Intel este una dintre ultimele companii din industria semiconductorilor care proiectează şi produce propriile sale cipuri. Luna trecută, firma a anunţat că îşi va deschide fabricile clienţilor externi şi va construi uzine în Statele Unite şi Europa, pentru a contracara dominaţia producătorilor din Asia, cum ar fi Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) şi Samsung Electronics Co Ltd.

La o sesiune virtuală din cadrul Expoziţiei Internaţionale pentru Tehnologia Informaţiei – Computex Taipei – Pat Gelsinger a explicat că în urma pandemiei mulţi oameni lucrează sau învaţă de acasă, fapt care ce a dus la „o creştere explozivă a cererii de semiconductori”, ceea ce a pus o presiune imensă pe lanţurile globale de aprovizionare.

„Dar în timp ce industria a luat măsuri pentru a rezolva presiunile pe termen scurt, ar putea dura câţiva ani până când ecosistemul va rezolva deficitul de cipuri”, a declarat şeful Intel.

În martie, Intel anunţase un plan de 20 de miliarde de dolari pentru a-şi extinde capacităţile de producere a cipurilor de ultimă generaţie, construind două fabrici în Arizona. „Intenţionăm să ne extindem şi în alte locaţii, în SUA şi în Europa, pentru a asigura un lanţ de aprovizionare sigur şi sustenabil pentru întreaga lume”, a afirmat Gelsinger, fără a da amănunte.

Acest deficit în aprovizionarea cu cipuri, care afectează producătorii auto din întreaga lume, este rezultatul unei combinaţii de factori. Producătorii de automobile au închis uzinele timp de două luni în timpul pandemiei de COVID-19 de anul trecut şi au anulat comenzile de cipuri. În paralel, însă, cererea de cipuri a crescut în industria echipamentelor electronice, în condiţiile în care oamenii au fost obligaţi să stea în acasă, ceea ce a condus la creşterea vânzărilor de laptopuri şi console de jocuri video. Acum producătorii de automobile trebuie să concureze pentru cipuri cu producătorii de electronice.

Te-ar mai putea interesa și
Zborul cu balonul în Turcia și curse charter spre Egipt, noutățile Hello Holidays pentru sezonul toamnă-iarnă
Zborul cu balonul în Turcia și curse charter spre Egipt, noutățile Hello Holidays pentru sezonul toamnă-iarnă
Agenția de turism Hello Holidays mizează pentru sezonul de toamnă-iarnă pe destinații precum Turcia și Egipt. ...
Angajaţii magazinelor Apple vor primi bonusuri de până la 1.000 de dolari
Angajaţii magazinelor Apple vor primi bonusuri de până la 1.000 de dolari
Apple Inc. îşi va recompensa luna viitoare angajaţii din magazine cu bonusuri de până la 1.000 de dolari, o decizie ...
Creditul neguvernamental a urcat cu 1% în august, la 309,7 miliarde de lei
Creditul neguvernamental a urcat cu 1% în august, la 309,7 miliarde de lei
Soldul creditului neguvernamental acordat de instituţiile de credit a crescut, în luna august 2021, cu 1% faţă de iulie ...
PwC: Maşina personală rămâne principala preferinţă pentru transport. Car sharing-ul şi închirierile au perspective bune de revenire
PwC: Maşina personală rămâne principala preferinţă pentru transport. Car sharing-ul şi închirierile au perspective ...
Maşina personală rămâne principala preferinţă pentru mobilitate, însă platformele alternative au perspective pozitive ...