Intel şi-a redus semnificativ prognoza de vânzări pentru trimestrul al treilea

Intel, cel mai mare producător de microprocesoare din lume, şi-a redus cu aproximativ 1 miliard de dolari prognoza privind vânzările din trimestrul al treilea, acuzând scăderea cererii pentru PC-uri din partea clienţilor corporate, pe fondul condiţiilor economice dificile, transmite Bloomberg.
Economica.net - Dum, 09 sept. 2012, 16:35
Intel şi-a redus semnificativ prognoza de vânzări pentru trimestrul al treilea

Intel anticipează acum vânzări de 12,9-13,5 miliarde dolari în trimestrul al treilea, faţă de o prognoză anteiroară de 13,8-14,8 miliarde dolari, a anunţat compania într-un comunicat.

Media estimărilor analiştilor contactaţi de Bloomberg indică vânzări de 14,2 miliarde dolari, nivel mult superior prognozei companiei.

Producătorii de computere îşi reduc comenzile de microprocesoare într-o perioadă a anului marcată de obicei de o creştere a activităţii înaintea sezonului cumpărăturilor de iarnă.

Intel a precizat că cererea pentru microprocesoare folosite în computere destinate clienţilor busienss şi comenzile de pe pieţele emergente sunt mai reduse faţă de aşteptări.

Comentariile companiei confirmă aşteptările negativiste legate de piaţa PC-urilor, aparent în stagnare sau contracţie în acest an odată cu creşterea popularităţii smartphone-urilor şi tabletelor, care monopolizează bugetele consumatorilor.

Acţiunile Intel au închis vineri la New York în scădere cu 3,6% şi se află în stagnare de la începutul anului. Titlurile AMD, principalul rival al Intel în zona microprocesoarelor pentru PC-uri, au coborât cu 5,7%, iar acţiunile Nvidia, unul dintre principalii producători de chip-uri grafice, au pierdut 2,4% din valoare.

Compania anticipează o marjă de profit brut de 61-63% din vânzări, mai pesimistă decât estimarea anterioară, de 63%, şi a retras prognozele pentru anul fiscal în curs.

Grupul estima în luna iulie o creştere a veniturilor de 3-5% pentru anl 2012.

Microsoft va lansa în octombrie noua variantă a sistemului de operare Windows, prima dezvoltată pentru a funcţiona omogen pe tablete şi PC-uri, construită în jurul interfeţei touch-screen.

Compania de cercetare de piaţă Gartner estimează că piaţa PC-urilor va creşte în 2012 cu 2%, la 372,3 milioane de unităţi vândute.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...