Inteligenţa artificială se mută în bucătărie: apare cuptorul care identifică şi găteşte singur mâncarea FOTO şi VIDEO

Whirlpool prezintă un cuptor inteligent care poate să detecteze automat ce alimente introduci în el şi găteşte mâncarea singur. Cuptorul a fost prezentat la târgul de tehnologie CES, care a avut loc săptămâna trecută la Las Vegas şi va putea fi achiziţionat în primăvară.
Lidia Neagu - mie, 16 ian. 2019, 19:34
Inteligenţa artificială se mută în bucătărie: apare cuptorul care identifică şi găteşte singur mâncarea FOTO şi VIDEO

Cuptorul poate identifica 50 de tipuri diferite de alimente folosind senzorii cu infraroșu din cuptor. Pentru carne, un utilizator introduce o mostră într-un filet, astfel încât cuptorul să o gătească după preferințele sale.

Cuptorul nu se limitează doar la coacere. Are şi alte funcții cum ar fi gătire lentă, gătire cu aer cald și prăjirea. Este suficient de mare pentru a se potrivi unei pizza de 12 inci sau a unei fripturi de pui întreg.

Uşa din faţă este prevăzută cu un touchscreen transparent care, atunci când este activ, afișează programul zilnic al utilizatorului, dar şi ora, vremea și multe altele. După ce selectați masa pe care doriți să o planificați (mic dejun, prânz sau cină), cuptorul va afișa o serie de rețete în partea de jos a uşii. Acesta va trimite, de asemenea, o listă de produse alimentare pe telefonul cu ingredientele necesare pentru masă.

După ce aţi introdus alimentele, cuptorul va selecta temperatura corectă și chiar vă va arăta pe ce raft trebuie să plasați alimentele. Acesta va afișa și un videoclip despre cum ar trebui să arate mâncarea atunci când este făcută, ca să ai un termen de comparaţie.

WLabs, incubatorul de inovaţie al celor de la Whirpool, va lansa, de asemenea, o aplicație pentru a putea monitoriza ce se întâmplă în interiorul cuptorului de la un telefon sau tabletă. Acest lucru vă oferă o vizualizare live a mesei pe care o gătiți în cazul în care ieșiți din bucătărie. Cuptorul are un termometru inteligent pentru alimente și, bineînțeles, va trimite notificări cu ajutorul aplicaţiei privind starea alimentelor în curs de gătire. 

De asemenea, are chiar și o tehnologie scan-to-cook care va fi încorporată în alimentele congelate selectate. Nu în ultimul rând, acesta are o comandă vocală prin intermediul serviciului Google Assistant sau Alexa de la Amazon, astfel încât să-l puteți comanda doar pentru a seta temporizatorul sau pentru a schimba temperatura.

Cuptorul inteligent WLabs dispune şi de comenzi manuale în cazul în care doriți să-l utilizați ca pe un cuptor tradițional. Preţul de lansare va fi de 799 de dolari. Whirlpool a anunţat că cuptorul este în ediție limitată, iar laboratoarele W Labs au creat doar 2000 de bucăţi.

Te-ar mai putea interesa și
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor de mașini electrice
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor ...
Pentru prima dată în mai mult de un an, valoarea de piaţă a grupului petrolier american ExxonMobil Corp. a depăşit-o pe cea a Tesla Inc., pe fondul încetinirii vânzărilor de automobile......
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere (Video)
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă ...
Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, ...
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei și a menținut prețul ...
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Douăzeci şi unu de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8.15 (0.15 ...