Inteligenţa artificială va avea un impact major asupra industriei de pariuri

Inteligența artificială este parte integrantă din viața noastră. Aproape că nu mai există domeniu în care omul să nu fie asistat de calculator, iar industria de pariuri excelează în această privință.
Ion Dobreanu - mar, 20 dec. 2022, 13:43
Inteligenţa artificială va avea un impact major asupra industriei de pariuri

Sectorul de gambling este printre cele mai deschise la noile oportunități, inovațiile tehnologice transformând radical site-urile de betting, în special în secțiunea de pariuri sportive live.

Tendința este una firească, în contextul în care sportul în ansamblu a intrat în era AI (Artificial Intelligence). Dacă ați urmărit partidele de la Cupa Mondială de fotbal din Qatar, ați putut vedea la ce nivel a ajuns tehnologia var, jucătorii reali devenind personaje de jocuri pe calculator pentru depistarea pozițiilor milimetrice de ofsaid. De asemenea, în fotbalul american, la meciul dintre Los Angeles Rams și Seattle Seahawks, Realitatea Augmentată a fost folosită pe SoFi Stadium. Spectatorii care au îndreptat telefoanele spre teren au putut vedea reprezentări grafice suprapuse peste acțiunea reală.

Algoritmii calculează valoarea ideală a cotelor

În pariurile sportive, aria folosirii elementelor de inteligență artificială va fi tot mai largă, implementarea tehnologiilor moderne concentrându-se în câteva direcții definitorii. Cel mai la îndemână exemplu se referă la dezvoltarea și compararea cotelor. Cotele reprezintă reperul principal pentru un parior, întrucât, în mod normal, reflectă șansele de câștig. Cu cât valoarea este mai ridicată, cu atât și riscul este mai mare.

Toate agențiile de caută să găsească echilibrul perfect între oferirea unor cote atractive pentru jucători și obținerea profitului. Pentru identificarea acestor cote sunt folosiți algoritmi de inteligență artificială care integrează riscurile și tendințele de pariere. La rândul lor, pariorii folosesc soft-uri care găsesc în numai câteva secunde cea mai bună cotă de pe piață pentru o anumită selecție, fiind luate în considerare numai platformele licențiate.

Softurile țin cont de desfășurarea meciurilor

În ceea ce privește secțiunile de pariuri live, bookmakerii folosesc softuri pentru actualizarea automată a cotelor în concordanță cu modul în care se desfășoară jocurile. Inteligența Artificială este capabilă să interpreteze felul în care decurge un meci de fotbal și să calculeze cote care să reflecte cu fidelitate probabilitatea de câștig pentru un anumit pariu. În urmă cu un deceniu, oferta de pariuri pe evenimente sportive aflate în desfășurare era foarte săracă tocmai din cauza faptului că toate valorile erau modificate manual, de către angajații agențiilor. Resursa umană era limitată, spre deosebire de posibilitățile caracteristice AI.

Folosirea Inteligenței Artificiale depășește, însă, sfera cotelor. Foarte mulți operatori se folosesc de boți pentru serviciul de Relații Clienți. Astfel, utilizatorii au acces la asistență non-stop, iar companiile nu mai plătesc angajați care să lucreze în ture. Boții nu obosesc, nu au nevoie de resurse materiale și sunt din ce în ce mai performanți în răspunsurile pe care le oferă. Sunt tot mai rare situațiile în care AI nu poate rezolva o problemă ridicată de un parior care apelează la serviciul de chat.

Profilul pariorului este făcut cu ușurință

În același timp, cu ajutorul Inteligenței Artificiale, operatorii culeg informații importante despre comportamentul fiecărui client în parte. Aceste informații sunt folosite în două direcții: în primul rând, sunt depistați pariorii care tind să aibă un stil de joc compulsiv, care poate duce la dezvoltarea unei dependențe față de jocurile de noroc. Atunci când softurile speciale trag semnalul de alarmă, reprezentanții agenției iau legătura cu jucătorul și îi oferă consiliere pentru depășirea momentului dificil.

În al doilea rând, informațiile despre fiecare bilet plasat de clienți îi ajută pe bookmakeri să își identifice cu mai mare ușurință publicul țintă și să conceapă campanii de marketing personalizate. Astfel, căutarea clienților noi nu mai este una „în orb”. Se poate spune că AI este ca o lanternă care pune lumina exact pe punctele esențiale ale unei strategii de piață.

Se apreciază că industria de betting va avea un progres uimitor în anii care urmează, drept consecință a folosirii în profunzime a elementelor de Inteligență Artificială.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...