1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 4 º

News

InterAgro a investit 21 de milioane de euro într-o centrală de cogenerare la Turnu Măgurele

Grupul InterArgro, deţinut de omul de afaceri Ioan Niculae, a investit 21 de milioane de euro, plus TVA, într-o centrală de cogenerare cu o putere de 20 MW, construită în incinta combinatului Donau Chem de la Turnu Măgurele.

18 ian, 2013 | Mediafax

Centrala, a cărei construcţie a început în anul 2008, şi care a fost pusă în funcţiune joi, dispune de trei grupuri energetice, fiecare de 6,75 MW/h şi trei cazane recuperatoare de abur. Energia electrică produsă va fi destinata consumului combinatului pentru producţia de ingrasaminte chimice, iar aburul va fi utilizat pentru consumul tehnologic propriu.

Investitia va reduce cheltuielile de combustibil (gaz metan) şi energie electrică ale combinatului şi va proteja mediul prin reducerea considerabilă de emisii dedioxid de carbon.

Centrala de la Turnu Măgurele este al doilea obiectiv de investiţii de acest fel pus în funcţiune de InterAgro după ce în anul 2010 a început să furnizeze energie electrică şi abur centrala de la Zimnicea. Cele două investiţii fac parte dintr-o serie de centrale aflate în faze avansate de construcţie în Slobozia, Bacău, Săvineşti şi Făgăraş.

Centrala de la Zimnicea a fost rezultatul unei investiţii de 12 milioane de euro, fără TVA. şi are o putere totală de 12 MW/h. Centrala de la Bacău, cu o putere totală de 13,5 MW/h, va fi inaugurată în trimestrul doi al acestui an, în umra unei investiţii de 12 milioane de euro.

Centrala de la Slobozia va avea o putere tot de 13,5 MW/h, va costa 11 milioane de euro, fără TVA, şi va fi gata în trimestrul trei al acestui an, iar instalaţia de la Săvineşti, cu o putere de 22,5 MW/h, va necesita o investiţie de 21 milioane de euro, fără TVA, şi va fi inaugurată în primul trimestru al anului viitor. Centrala de la Făgăraş, cu o putere totala de 13,5 MW/h, în valoare de 11 milioane de euro, fără TVA, va fi funcţională în trimestrul doi din 2014.

Toate centralele vor fi administrate de SC Energy Cogeneration Group SA care, în final, va gestiona o putere totală de 93 MW/h, realizată printr-un efort investiţional de 88 de milioane de euro, fără TVA.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO