1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Interagro ar avea datorii la Petrom în contul gazului. Ce spune Ioan Niculae

Petrom, unul dintre cei doi mari producători de gaze ai României, şi-a constituit provizioane pentru acoperirea datoriilor pe care le are de recuperat.

09 noi, 2014 | ECONOMICA.net

"În T3/14 (al treilea trimestru al anului 2014-n.red.), rezultatul activităţii de gaze a fost afectat şi de tariful de transport (6 lei/MWh) impus de ANRE, începând cu 1 august 2014, pentru volumele de gaze injectate în depozite subterane, precum şi de provizionul în sumă de 30 mil. lei pentru clienţi incerţi" se arată în raportul Petrom cu rezultatele financiare aferente trimestrului 3 şi ale primelor nouă luni.

Potrivit unor surse din piaţa de energie, provizionul ar fi fost constituit în contul unor livrări de gaze către compania Interagro, deţinută de omul de afaceri Ion Niculae, care nu ar fi plătit încă o parte din gazele achiziţionate. Contactaţi, reprezentanţii Petrom au refuzat să comenteze informaţia, pe motiv că firma nu dă detalii despre contractele cu clienţii.

Solicitat, Ion Niculae a spus însă că nu are datorii la Petrom. "Plătim către Petrom 140 de milioane de lei lunar pe gaz, în condiţiile în care funcţionăm cu doar două combinate. Avem şi garanţii către Petrom de 200 de milioane de lei. Nu avem datorii", a declarat patronul InterAgro pentru ECONOMICA.NET.

Interagro este cel mai mare producător de îngrăşăminte chimice din România şi cel mai mare consumator industrial de gaze naturale.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO