1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Intermediarii Electrica vor câştiga peste 66 mil. de lei, la preţul maxim de vânzare al acţiunilor

 LISTARE ELECTRICACele patru bănci şi firma de brokeraj românească Swiss Capital, care intermediază ofertă publică iniţială (IPO) Electrica, vor încasa 2,77% din veniturile brute obţinute de Electrica, din vânzarea acţiunilor sale. Este unul dintre cele mai mari comisioane plătite la o IPO în România.

17 iun, 2014 | | ECONOMICA.net

 

 LISTARE ELECTRICA.

"În considerarea serviciilor care urmează a fi prestate de Managerii (ofertei, n.r.), aceştia vor primi din partea Societăţii (Electrica, n.r.) un comision în valoare de 2,77% din veniturile brute înregistrate în urma Ofertei", potrivit prospectului de ofertă publică iniţială (IPO), prin care Electrica îşi majorează capitalul social cu 105%, prin emisiune de acţiuni.

Citigroup, Raiffeisen Bank, Societe Generale, BRD şi Swiss Capital derulează IPO Electrica la preţuri cuprinse între 11 lei/titlu si 13,5 lei/titlu. Astfel, la o valoarea minimă a IPO Electrica de 1,94 miliarde de lei, intermediarii vor încasa peste 53,7 milioane de lei (peste 12 milioane de euro) şi de peste 66,2 milioane de lei (14,82 milioane euro), la valoarea maximă a ofertei de 2,39 miliarde de lei.

Citeşte şi: 

IPO Electrica, Ziua UNU: Investitorii mici au subscris 60% din acţiunile care li s-au rezervat

Rata comisionului obţinut de intermediari pentru IPO Electrica este dublă faţă de cea din IPO Romgaz (1,16%), care s-a ridicat la 390 de milioane de euro.

Pentru IPO Nuclearelectrica nu există date precise, dar costurile cu Oferta s-au ridicat la cel mult 10 milioane de lei, iar valoarea ofertei a fost de 283 de milioane de lei, deci comisionul intermediarilor a fost mai mic de 3%.

Comisioanele sunt diferite, pentru că unelke acţiuni sunt mai uşor de vândut (Romgaz), iar altele - mai greu, potrivit brokerilor consultaţi de #econiomica#. "În SUA, unde acţiunile se vând mai uşor, comisioanele nu sunt sub 4%", potrivit unuia dintre brokerii care au particiapt la IPO anterioare.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO