1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Interpol ar fi emis un mandat de arestare pe numele directorului companiei ungare MOL - presă

Interpol a emis un mandat de arestare pe numele lui Zsolt Hernadi, directorul executiv şi preşedintele companiei ungare de petrol şi gaze MOL, a anunţat marţi cotidianul croat Jutarnji List, relatează MTI.

02 oct, 2013 | ECONOMICA.net

Cotidianul afirmă că a fost emis şi un mandat european de arestare pe numele lui Hernadi, pe care autorităţile croate îl acuză că i-ar fi plătit mită fostului premier croat Ivo Sanader pentru a obţine drepturile de management în compania petrolieră croată INA.

MOL a respins acuzaţiile şi procurorul şef ungar a declarat că Hernadi nu este vinovat.

Potrivit cotidianului croat, Ungaria nu este obligată să îl extrădeze pe Hernadi în Croaţia în baza mandatului Interpol, dar trebuie să îl reţină în baza mandatului european.

Poliţia ungară nu a primit un mandat european oficial, a anunţat aceasta pentru MTI marţi seara.

Interpol, organizaţie cu sediul la Lyon, a refuzat să comenteze informaţiile apărute în presa croată, în timp ce Hernadi nu apărea marţi seara pe lista persoanelor căutate, publicată de organizaţie pe site-ul său de Internet.

MOL deţine puţin sub 50 la sută din INA. Statul croat deţine aproximativ 45 la sută. Lipsa investiţiilor de către compania MOL şi eşecul statului de a prelua controlul INA, aşa cum se prevede într-un acord între cei doi parteneri, au fost surse de tensiune între aceştia.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO