Intesa San Paolo România se reîntoarce către retail după trei ani de focus pe corporate. Care sunt cele mai căutate avantaje?

02 02. 2021
sediu_ispro_america_house_82782600

„În România suntem concentraţi pe corporate, dar căutăm și oportunităţi pe retail”. Declarația aparține lui Ignacio Jaquotot, șeful diviziei bănci subsidiare internaționale din cadrul grupului italian Intesa Sanpaolo şi a fost acordată unui grup de ziarişti români în toamna lui 2018.

Acesta a arătat la vremea respectivă că, odată cu numirea lui Dan Sandu ca nou șef al subsidiarei din România, grupul italian începe să se uite și către clienții individuali deoarece bankingul acum nu se mai face ca acum zece ani, făcând doar aluzie la faptul că procesul de digitalizare și dezvoltare tehnologică poate veni în sprijinul unor bănci care vor să își crească în mod organic cota de piață, fără să apeleze neapărat la achiziții.

La circa doi ani de la declaraţia respectivă, Intesa San Paolo România se reîntoarce într-adevăr către retail şi iese cu o ofertă completă pentru persoane fizice. Bineînţeles şi cu discounturile aferente.

Astfel, Intesa San Paolo România lansează oferta cu dobândă promoțională pentru Creditul imobiliar și Creditul de nevoi personale. Astfel, clienții persoane fizice care sunt la prima achiziție a unei locuințe, pot profita de dobândă variabilă redusă, respectiv 2,55%+IRCC, dacă aleg să-și încaseze venitul într-un cont deschis la Intesa Sanpaolo Bank, sau 2,95% +IRCC, dobândă aplicabilă în situația în care decid să nu-și încaseze venitul în cont Intesa Sanpaolo Bank. Perioada de creditare este de până la 35 de ani.

Totodată, clienții au posibilitatea să-și facă îmbunătățiri în casa, să-și cumpere mobilă sau electrocasnice, optând, în cadrul aceleiași oferte, în urmatoarele 3 luni de la obținerea Creditului imobiliar și pentru un Credit de nevoi personale, tot cu dobândă promoțională fixă: 8,25% dacă aleg să-și încaseze venitul într-un cont deschis la Intesa Sanpaolo Bank, sau 9,25% pentru cazul în care decid să nu-și încaseze venitul în cont Intesa Sanpaolo Bank. In plus, beneficiază de zero comision analiză dosar.

Campania este valabilă pănă la 30 aprilie 2021.

Principalele criterii de eligibilitate sunt: avans 15%, vârsta minimă 21 ani, venit minim net 1500 lei/lună, vechime în muncă de minim 3 luni la actualul angajator și minim 12 luni continue în ultimii 2 ani si completarea unei declarații pe proprie raspundere prin care solicitantul declară că deține singur sau împreuna cu soțul/soția maxim o locuință cu suprafața utilă mai mică de 50 mp.

Exemplu de calcul reprezentativ

Pentru un credit de investiții imobiliare pentru achiziția primei locuințe cu încasare venit în cont deschis la Intesa Sanpaolo Bank, în valoare de 268.000 Lei, pe o perioadă de 25 ani, 300 de rate egale, cu dobândă variabilă de 4,43% formată din IRCC (1,88% în trimestrul trei 2020) + marja fixă 2,55%, comision de analiză de 600 Lei, taxa de înscriere a garanțiilor mobiliare la Registrul Național de Publicitate Mobiliară (RNPM) de 80 lei, costurile deschiderii și menținerii unui cont curent de 0 Lei/lună, DAE* este de 4,55%, rata lunară este de 1.479 Lei, iar suma totală de plată la sfârșitul perioadei de creditare este de 443.700,86 Lei.

Pentru un credit de investiții imobiliare pentru achiziția primei locuinte fără încasare venit în cont deschis la IntesaSanpaolo Bank., în valoare de 268.000 Lei, pe o perioadă de 25 ani, 300 de rate egale, cu dobândă variabilă de 4,83% formată din IRCC (1,88% în trimestrul trei 2020) + marja fixă 2,95%, comision de analiză de 600 Lei, taxa de înscriere a garanțiilor mobiliare la Registrul Național de Publicitate Mobiliară (RNPM) de 80 Lei, costurile deschiderii și menținerii unui cont curent de 4 Lei/lună, DAE* este de 4,99%, rata lunară este de 1.544,27 Lei, iar suma totală de plată la sfârșitul perioadei de creditare este de 463.281,57 lei.

* În calculul DAE nu sunt incluse taxele notariale, costul evaluarii, costul asigurării facultative a imobilului, acestea fiind achitate direct de către împrumutat către notar/ evaluator și respectiv asigurator și nu sunt cunoscute de banca.