Intesa Sanpaolo crește liniile de finanțare pentru firmele italiene care vor să se dezvolte în țările în care banca are filiale. Sucursala din România e printre primele implicate

27 04. 2023
grattacielo Intesa San Paolo
ll grattacielo della Banca Intesa Sanpaolo, progettato dall’Arch. Renzo Piano, ha un’altezza di circa 170 m. Il progetto delle strutture è firmato dall’Ing. F. Ossola e dalla Società Expedition Engineering di Londra. Si sviluppa su sei piani interrati e trentotto piani fuori terra. Ha una funzione parte privata per la Banca, destinata ad uffici e servizi, e parte aperta al pubblico. Tra le zone aperte al pubblico e che caratterizzano anche la costruzione vi sono l’auditorium, il ristorante panoramico, la serra nella parte alta dell’edificio. L’edificio è anche innovativo dal punto di vista bio – energetico. Il sistema strutturale portante è costituito da sei megacolonne in struttura mista acciaio calcestruzzo. Oltre al core interno in cemento armato che assolve alla funzione non solo portante ma anche di nucleo servizi, ascensori e di controvento strutturale. La presenza dell’auditorium da livello L2 a livello L6 privo di pilastri al suo interno, ha comportato a necessità di prevedere una mega- struttura di trasferimento in acciaio tra i livelli 6 e 7 per convogliare i carichi dei 30 piani sovrastanti alle megacolonne. Costo di costruzione 225.000.000 €

Noul proiect de valorificare a sinergiilor intragrup va fi implementat mai întâi pe piețele din România, Slovacia și Ungaria, unde peste 2.000 de grupuri industriale italiene sunt prezente cu propriile filiale în țările din perimetrul Diviziei ISBD.

Programul prevede o creștere a liniilor de finanțare și oferirea de produse și servicii dedicate internaționalizării companiilor italiene și va implica în primă fază Intesa Sanpaolo Bank România, CIB Bank Ungaria, VUB Banka Slovacia, cele trei birouri regionale din Milano, Lombardia și Venezia, precum și Departamentul Agribusiness al grupului.

Una dintre facilitățile din cadrul programului, disponibile deja în Romania este Serviciul Confirming, o soluție integral digitală de Reverse Factoring, care operează prin intermediul unei platforme online. Instrumentul permite furnizorilor din România încasarea facturilor emise către cumpărătorii externi, care operează în zonele geografice acoperite de program, într-un interval de 24-72 de ore din momentul în care Cumpărătorul a confirmat factura emisă de către Furnizor pe platformă.

Accesarea acestei variante de finanțare nu impacteaza gradul de îndatorare al furnizorilor, aceștia din urmă beneficiind de condiții preferențiale corelate cu performanța financiara și bonitatea Cumpăratorului extern.

În plus, în luna mai va avea loc în Italia un roadshow, care va include întâlniri cu companii locale și un webinar național dedicat companiilor din sectorul agroalimentar. Sesiunile vor ilustra oportunitățile oferite de piețele din România, Ungaria și Slovacia, previziunile pozitive de creștere economică, creșterea progresivă a capacității de atragere a investițiilor străine, alocarea fondurilor europene, programele guvernamentale de privatizare, perspectivele de modernizare a infrastructurii și a rețelelor de transport, dezvoltarea sistemului industrial și disponibilitatea resurselor naturale și agricole.

„Proiectul consolidează sinergia existentă, prin intermediul căreia clienții companii ai Intesa Sanpaolo au acces la o piață de 210 milioane de persoane cu un PIB de aproximativ 1.700 de miliarde de euro. Inițiativa pune la dispoziția companiilor rețeaua internațională a Intesa Sanpaolo și oportunitatea de creștere, grație instrumentelor eficiente și sprijinului constant”, a declarant Giuseppe Ferraro, șef Departamentului Corporate & IMM din cadrul Diviziei Bănci Subsidiare Internaționale

„Fiind parte a unui Grup internațional puternic, avem capacitatea să ne sprijinim clienții Corporate în planurile lor de creștere și dezvoltare pe piețele externe. Datorită sinergiilor intergrup, le oferim o rețea internațională, soluții eficiente și un sprijin constant, poziționându-ne astfel ca un partener de afaceri pe termen lung”, a declarat Vlad Ponta, director general adjunct și șef al Diviziei Corporate și IMM-uri.

Despre Intesa Sanpaolo Bank

Intesa Sanpaolo Bank este subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo, lider în Italia și una dintre cele mai solide bănci din zona euro. În România, banca activează din 1996 ca bancă universală, sprijinind antreprenorii locali și străini care doresc să își dezvolte afacerile, oferindu-le acces nu doar la produse și servicii locale, ci și la oferta globală a unuia dintre cele mai puternice grupuri financiare din lume.

Intesa Sanpaolo

Intesa Sanpaolo este cel mai important grup bancar din Italia, un furnizor de servicii financiare pentru familii, întreprinderi și economia reală, cu o puternică prezență internațională. Intesa Sanpaolo este lider european în gestionarea activelor, protecția investițiilor și consultanță financiară, cu un accent puternic pe serviciile digitale și fintech, datorită modelului său de afaceri unic.

Grupul bancar se bazează în întregime pe produsele sale proprii în domeniul gestionării activelor și al asigurărilor, ceea ce îi conferă o eficiență și o flexibilitate remarcabile.

Sursa foto: Structurae.net