Intesa Sanpolo Bank România a înregistrat o pierdere de trei milioane de euro, în primele nouă luni

Intesa Sanpolo Bank România a înregistrat o pierdere de trei milioane de euro în primele nouă luni din 2013, în scădere faţă de o pierdere de 23 milioane de euro, în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui raport al băncii mamă.
Economica.net - mie, 13 nov. 2013, 20:10
Intesa Sanpolo Bank România a înregistrat o pierdere de trei milioane de euro, în primele nouă luni

Venitul operaţional al băncii a fost de 36 de milioane de euro în primele nouă luni, în creştere uşoară cu 0,7%, iar cheltuielile operaţionale au scăzut cu 15,2%, la 22 milioane euro.

Activele băncii se situau, la 30 septembrie 2013, la 1,2 miliarde de euro.

La finalul primelor trei trimestre ale anului, banca avea atrase depozite de la clienţi în valoare de 0,6 miliarde de euro şi credite acordate de 0,8 miliarde de euro.

Potrivit băncii mamă, Intesa Sanpolo Bank România avea, la nouă luni, credite neperformante în valoare de 132 milioane de euro şi credite substandard şi restructurate de 31 de milioane de euro.

Intesa Sanpaolo Bank România avea, la finalul lunii iunie, 842 de angajaţi şi 97.950 clienţi. Instituţia bancară deţine, la nivel local, 44 de sucursale şi 32 de agenţii.

În România, Grupul Intesa Sanpaolo este prezent prin Intesa Sanpaolo Bank, Intesa Sanpaolo Leasing, Intesa Sanpaolo Real Estate România şi Exelia, companie specializată în servicii de suport şi operaţiuni back office.

Şi Intesa Sanpaolo SpA, a doua mare bancă din Italia, a raportat o reducere a profitului, cu aproape 50%, în trimestrul trei din 2013, din cauza majorării creditelor neperformante, transmit Bloomberg şi AP.

În perioada iulie-septembrie 2013 profitul net a scăzut la 218 milioane de euro (293 milioane de dolari), de la 414 milioane de euro în perioada similară din 2012, în timp ce analiştii estimau câştiguri de 207,7 milioane de euro.

Veniturile au scăzut cu 7% în trimestrul trei din 2013, la 4,15 miliarde de euro, chiar dacă Intesa a raportat câştiguri de 193 milioane de euro în urma răscumpărării acţiunilor.

Miercuri la prânz, acţiunile Intesa înregistrau un declin de 2,7%, la 1,72 euro, la bursa de la Milano, compania fiind evaluată la 28,3 miliarde de euro.
Provizioanele pentru creditele neperformante au urcat la 1,47 miliarde de euro în trimestrul trei din 2013, de la 1,2 miliarde de euro în urmă cu un an. Autorităţile de reglementare şi directorii băncilor se aşteaptă la o înrăutăţire a situaţiei creditelor neperformante în 2014, chiar dacă economia Italiei se va stabiliza spre sfârşitul acestui an.

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...