Intesa vrea să-şi extindă prezenţa pe pieţele din Marea Britanie, SUA şi Elveţia, precum şi în Asia

Intesa Sanpaolo vrea să-şi extindă prin achiziţii diviziile de private banking, asset management şi insurance businesses, a anunţat, joi, directorul general, Carlo Messina, într-un interviu acordat publicaţiei italiene 'Corriere della Sera', transmite Reuters.
Economica.net - joi, 27 nov. 2014, 21:10
Intesa vrea să-şi extindă prezenţa pe pieţele din Marea Britanie, SUA şi Elveţia, precum şi în Asia

De asemenea, banca italiană vrea să-şi majoreze prezenţa pe pieţele din Marea Britanie, SUA şi Elveţia, precum şi în Asia, a afirmat Carlo Messina.

Publicaţia britanică ‘Financial Times’ (FT) anunţa săptămâna aceasta că Intesa încearcă să convingă Royal Bank of Scotland (RBS) să vândă în întregime banca privată Coutts, printre clienţi căreia se află şi regina Elisabeta. Activele Coutts, înfiinţată în 1692, sunt estimate la aproximativ un miliard de dolari (805 milioane de euro).

Instituţia a fost scoasă la vânzare de banca britanică Royal Bank of Scotland în august, Goldman Sachs Group Inc fiind mandatat să găsească cumpărători.

Reprezentanţii Intesa apreciază că activele Coutts sunt cele mai interesante dintre opţiunile disponibile, a anunţat FT, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Întrebat cum comentează aceste informaţii, Carlo Messina a afirmat că banca privată Coutts ‘este un activ foarte interesant’, dar Royal Bank of Scotland ezită să o vândă. ‘Pe de altă parte, nu suntem pregătiţi să plătim orice preţ’, a subliniat şeful băncii italiene.

Acesta a exclus posibilitatea ca Intesa să achiziţioneze alte bănci sau subsidiare în Italia sau că banca ar putea fi interesată de achiziţii transfrontaliere, cum ar fi cumpărarea unei participaţii în Commerzbank, pe care Guvernul german ar putea să o scoată la vânzare după finalizarea restructurării băncii, în 2016.

Intesa, al cărei profit s-a dublat în trimestrul trei din 2014, are ca obiectiv distribuirea de dividende totale în numerar de zece miliarde de euro şi să ajungă la un profit net de 4,5 miliarde de euro în 2017.

Indicele de adecvare a capitalului Tier 1 (un indicator al solidităţii financiare) al Intesa a urcat la 13%, la 30 septembrie, de la 12,9%, la 30 iunie, confirmând că Intesa este una dintre cele mai bine capitalizate bănci italiene.

Banca a trecut testele de stres derulate de BCE, după ce, în trimestrul patru din 2013, a înregistrat pierderi record de peste cinci miliarde de euro din cauza creditelor neperformante.

Cele mai mari bănci italiene, UniCredit şi Intesa Sanpaolo, sunt prezente şi pe piaţa din România.

Te-ar mai putea interesa și
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România....
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe ...
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol și Aro Palace
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol ...
Acționarii Aro Palace au respins astăzi, 25 aprilie, propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea ...