Intrarea în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara a fost anulată de instanţă

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a admis marţi apelul formulat de Sindicatul 'Noroc Bun' Petroşani împotriva sentinţei prin care Tribunalul Hunedoara a admis, în 7 ianuarie, cererea de intrare în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), aceasta fiind anulată şi cauza trimisă spre rejudecare la instanţa de fond.
Economica.net - mar, 03 mai 2016, 14:05
Intrarea în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara a fost anulată de instanţă

‘Instanţa a admis apelul declarat de Sindicatul ‘Noroc Bun’ Petroşani şi a anulat sentinţa atacată, dosarul fiind trimis spre rejudecare la Tribunalul Hunedoara’, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean.

Practic, prin decizia CA Alba Iulia, intrarea în insolvenţă a CEH a fost anulată, cererea de deschidere a procedurii insolvenţei urmând să fie reanalizată.

‘Respinge excepţia inadmisibilităţii apelului declarat de Sindicatul ‘Noroc Bun’ Petroşani. Admite apelul declarat de Sindicatul ‘Noroc Bun’ Petroşani împotriva Sentinţei nr.1/F/CC/2016 pronunţată de judecătorul sindic în dosar nr.5194/97/2015. Anulează sentinţa atacată şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe’, se precizează în minută.

Potrivit acestei surse, instanţa a respins excepţia privind lipsa calităţii de reprezentant a directorului general al CEH în formularea apelului.

De asemenea, a fost respinsă excepţia lipsei calităţii procesuale şi a inadmisibilităţii apelurilor declarate de creditorii SC Constantin Grup SRL Bucureşti, SC Hidroconstrucţia SA Bucureşti, SC Deloitte Consultanţă SRL Bucureşti, SCArmor Security SRL Criscior – în insolvenţă.

CA Alba Iulia a mai respins ca rămase fără obiect apelurile declarate de creditorii SC Constantin Grup SRL Bucureşti, SC Hidroconstrucţia SA Bucureşti, SC Deloitte Consultanţă SRL Bucureşti, SC Armor Security SRL Criscior – în insolvenţă, precum şi apelul debitoarei CEH declarat împotriva aceleiaşi sentinţe.

Decizia este definitivă.

Pe rolul CA Alba Iulia s-a aflat procesul în care CEH a contestat hotărârea Tribunalului Hunedoara în dosarul declanşării insolvenţei la acest agent economic, conducerea complexului fiind nemulţumită de firma desemnată de judecătorul sindic ca administrator judiciar provizoriu în derularea procedurii de insolvenţă.

CEH a contestat desemnarea administratorului judiciar provizoriu, altul decât cel cerut de societate.

Tribunalul Hunedoara a admis, în 7 ianuarie, cererea de intrare în insolvenţă a CEH, urmând ca, potrivit acestei instanţe, de punerea în practică a acesteia să se ocupe Casa de insolvenţă GMC SPRL Craiova.

În cadrul CEH lucrează circa 6.300 de angajaţi la termocentralele Mintia şi Paroşeni, precum şi la minele de cărbune Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan din Valea Jiului.

CEH are datorii totale de 1,5 miliarde de lei, din care 1,2 miliarde de lei către Ministerul Finanţelor Publice. AGERPRES

Te-ar mai putea interesa și
Încrederea oamenilor de afaceri germani în economie a scăzut surprinzător în luna aprilie
Încrederea oamenilor de afaceri germani în economie a scăzut surprinzător în luna aprilie
Încrederea investitorilor germani a scăzut neaşteptat în aprilie, arată rezultatele unui studiu al Centrului European pentru Cercetare Economică (ZEW) publicat marţi, reflectând temerile că......
Israelul își redeschide complet școlile
Israelul își redeschide complet școlile
Cancelaria prim-ministrului Benjamin Netanyahu a anunţat marţi că guvernul a decis redeschiderea pe scară largă a şcolilor, ...
Germania impune noi restricții pentru limitarea extinderii pandemiei
Germania impune noi restricții pentru limitarea extinderii pandemiei
Guvernul federal german a aprobat marţi o înăsprire a legislaţiei naţionale în vederea limitării răspândirii COVID-19, ...
BEI ia în calcul să folosească tehnologia blockchain pentru vânzarea de obligaţiuni
BEI ia în calcul să folosească tehnologia blockchain pentru vânzarea de obligaţiuni
Banca Europeană de Investiţii, braţul financiar al Uniunii Europene, intenţionează să utilizeze puterea tehnologiei ...