Intrarea pe piaţa televizoarelor smart a majorat vânzările Allview de anul trecut la 84 milioane de lei

Compania Visual Fan din Braşov, care deţine brandul Allview şi-a majorat anul trecut afacerile cu 11%, la 84 milioane lei, faţă de 76 milioane lei în 2018, în timp ce vânzările înregistrate pe pieţele externe au crescut cu 58%. Avansul din 2019 vine după trei ani de corecţii dure, în care încasările firmei au căzut de la 307 milioane de lei la 76 milioane de lei. Revenirea la creştere a fost determinată în mare parte de intrarea companiei pe piaţa de televizoare inteligente.
Lidia Neagu - mar, 10 mart. 2020, 13:30
Intrarea pe piaţa televizoarelor smart a majorat vânzările Allview de anul trecut la 84 milioane de lei

Evoluția financiară realizată în 2019 a avut loc pe fondul integrării unei noi strategii de dezvoltare, aplicată pe toate categoriile de produse, sub denumirea „Smarters”. Noua abordare reflectă perspectiva de business Allview, ce are la bază angajamentul companiei de a oferi tehnologii avansate încorporate într-un design inovator și comercializate la un preț corect.

„Rezultatele financiare pozitive ale Allview reprezintă efectul implementării cu succes a noii strategii de dezvoltare. În continuă schimbare globală, atât la nivel economic cât și social, am acționat hotărât pentru a îmbunătăți performanțele liniilor de produse, prin noi oferte și reformulări de produse, ce au avut la bază adaptarea la prioritățile și preferințele actuale ale consumatorilor. Rezultatele obținute mă bucură și îmi dau încredere că vom avea un viitor de succes.” a declarat Lucian Peticilă, General Manager Allview.

Pentru Allview, anul 2019 a fost marcat de extinderea portofoliului de produse în linie cu strategia „Smarters”, cu noi generații de smartphone-uri, Smart TV-uri cu sistem de operare Android TV și Google Assistant integrat, tablete interactive cu diagonale mari (17 inci), dar și notebook-uri ultramobile cu procesoare Qualcomm și sistem de operare Windows.

Allview și-a consolidat parteneriatul cu Google, fiind primul brand european licențiat pentru comercializarea televizoarelor cu Android, propunându-și astfel, ca în 2020 să devină lider de piață pe segmentul Smart TV-urilor cu Android TV și Google Assistant integrat. În vederea atingerii obiectivului propus, compania a deschis o linie de asamblare la Brașov, destinată unei game variate de produse (cu diagonale cuprinse între 32-65 inci, rezoluție de până la 4K, Dolby Audio și tehnologie VA Display care asigură un contrast de până la 400% mai mare față de panelurile standard) ce răspund nevoilor oricărui profil de utilizator.

Soul X6 Xtreme, flagshipul categoriei de smartphone-uri, a fost primul telefon din România cu display Full View Amoled, Pop-up camera și AVI, cu notificări vocale inteligente.

AVI – asistentul vocal în limba română, a înregistrat o creștere a numărului de utilizatori cu 70%, evoluție datorată integrării primului sistem de notificări vocale inteligente din lume, dar și trendului ascendent de folosire a asistenților vocali. Conform ultimelor studii din industrie, la nivel global, aproximativ 31% dintre utilizatorii de smartphone-uri au folosit căutarea vocală în 2019, iar cel puțin 20% din căutările mobile s-au efectuat cu ajutorul asistenților vocali; preconizându-se ca 50% din toate căutările vor fi bazate pe voce în 2020.

Allbook Q – primul notebook ultramobil de pe piața românească, echipat cu procesor Qualcomm™ Snapdragon™ și comparabil ca performanță cu alte procesoare middle-high, sistem de operare Windows™ și conexiune Gigabit LTE, integrează perfect conceptul de conectivitate – productivitate – portabilitate permanentă. Allbook Q menține conectate interfețele la Internet continuu pentru a verifica email-ul și notificările, dispozitivul ieșind din modul stand-by instantaneu pentru a obține o productivitate crescută.

Clasamentul realizat de BVB și publicat în 2019, plasează Allview în top 15 companii cu capital 100% autohton, care au contribuit la creșterea economiei românești. Prin proiectul „Made in Romania” BVB are ca scop identificarea și promovarea companiilor românești de top, celor care au reușit să creeze branduri românești valoroase, să dezvolte afaceri de succes și să contribuie la crearea unui mediu autohton de business robust și competitiv.

Creat în 2004, Allview este brandul autohton de smartphone-uri și tablete numărul 1 din România. În 2010, Allview a fost prima companie din România care a lansat o tabletă PC, în anul 2011, primul smartphone sub brand românesc, iar în 2013 primul smartphone single SIM din portofoliu.

În 2016, proiectul Allview Smart Home a diversificat portofoliul companiei cu o soluție complexă de automatizare și monitorizare a locuinței. În 2017 Allview a dezvoltat primul smartphone cu asistent vocal în limba română – AVI, iar la finalul lui 2018 a fost semnat contractul cu Google pentru comercializarea Smart TV-urilor cu Android TV și Google Assistant integrat.

Brandul Allview este prezent pe piața IT&C din Polonia, Bulgaria, Germania, Spania, Ungaria, Olanda, Moldova, Republica Cehă, Malta, Grecia, Lituania, Letonia și Estonia.

Te-ar mai putea interesa și
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională pentru Achiziții Publice documențația pentru contractul de construire a......
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...
Primăria Galați anunță începrea lucrărilor de modernizare la Stația de pompare „Turnul de Apă”, veche de 130 de ani
Primăria Galați anunță începrea lucrărilor de modernizare la Stația de pompare „Turnul de Apă”, veche de 130 de ani
Primăria Municipiului Galați și operatorul regional Apă Canal S.A. au au început lucrările pentru modernizarea stației ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Aqua Bilbor de către Prime Capital Invest și grupul din care fac parte Agro-Chirnogi și Maria Trading
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Aqua Bilbor de către Prime Capital Invest și grupul din care fac parte Agro-Chirnogi ...
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Prime Capital Invest S.R.L. și grupul din care fac parte Agro-Chirnogi ...