1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Invazia de anvelope produse de firmele asiatice este unul din motivele care au determinat uriașul plan de restructurare a Continental AG

Directorul general al producătorului german de anvelope şi componente auto Continental AG a declarat miercuri că programul de restructurare anunţat anterior, care va impune eliminarea sau transferul a 30.000 de locuri de muncă, a fost determinat şi de faptul că rivalii asiatici au inundat piaţa europeană cu prea multe anvelope, transmite Bloomberg, citată de Agerpres.

30 sep, 2020 | Agerpres

CEO-ul Elmar Degenhart a precizat că uzina Continental de la Aachen, vestul Germaniei, va fi cea de-a zecea uzină de anvelope din Europa Occidentală care se va închide în ultimii cinci ani. Aceasta în condiţiile în care, în ultimul deceniu, companiile asiatice au construit în Europa de Est capacităţi de producţie pentru aproximativ 50 de milioane de anvelope, chiar dacă piaţa a stagnat.

"Până acum am putut să facem faţă acestor evoluţii însă acum am ajuns la momentul în care supra-capacităţile din Europa Occidentale sunt cuprinse între 13 şi 15 milioane de anvelope pentru autovehicule de pasageri", a spus Degenhart, precizând că grupul german îşi va închide uzina de la Aachen la finele anului următor, o decizie care va afecta aproximativ 2.000 de locuri de muncă.

Declaraţiile lui Degenhart au fost făcute după ce consiliul de supervizare de la Continental a aprobat ce mai drastică reorganizare din istoria de aproape 150 de ani a companiei germane.

La data de 1 septembrie, Continental şi-a anunţat intenţia de a reduce costurile cu peste un miliard de euro pe an până în 2023 şi să extindă un program de restructurări care ar putea afecta până la 30.000 de posturi din întreaga lume. Operaţiunile din Germania ale grupului ar urma să fie grav lovite, cu 13.000 de posturi care vor fi mutate în alte zone sau eliminate.

Grupul Continental are aproximativ 232.000 de angajaţi la nivel mondial, dintre care 59.000 în Germania.

Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. Continental avea la finalul anului 2018, peste 20.000 de angajaţi în România, din care o treime erau ingineri şi informaticieni în centrele de cercetare şi dezvoltare.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO