Investiţie de 550.000 de euro pentru start-up-ul românesc Innoship din partea fondului de capital GapMinder VC

Start-up-ul românesc Innoship primeşte o investiţie de 550.000 de euro din partea GapMinder VC, ce va stimula creşterea accelerată în rândul retailerilor activi pe piaţa autohtonă şi va ajuta compania să facă primii paşi spre internaţionalizare, se arată într-un comunicat de presă al antreprenorilor, transmis miercuri AGERPRES.
Economica.net - mie, 05 aug. 2020, 07:22
Investiţie de 550.000 de euro pentru start-up-ul românesc Innoship din partea fondului de capital GapMinder VC

Startup-ul Innoship, dezvoltatorul soluţiei de tip SaaS (software as a service) cu acelaşi nume, care permite afacerilor din retail şi e-commerce să administreze eficient propriile contracte de curierat şi multiplele opţiuni de livrare, gestionează în acest moment aproximativ 20.000 de comenzi zilnice. Soluţia Innoship poate fi integrată cu toate platformele mari de comerţ electronic, warehouse management system, ERP (enterprise resource planning), fulfillment şi marketplace active în România şi la nivel regional.

Printre clienţii companiei se află: Miniprix, Kalapod, OLX , Depanero, Network One Distribution, Dentstore, Oralix, Topline, xpertbeauty.ro, Arco Expert, Algernon, green-future.ro, mezoni.ro, Generalmotor etc.

„Runda de tip Seed Investment primită de la GapMinder VC va stimula creşterea accelerată de adopţie a Innoship în rândul retailerilor activi pe piaţa românească, dar şi primii paşi ai startup-ului spre internaţionalizare, accelerând totodată dezvoltarea de noi funcţionalităţi pentru platforma sa. Innoship optimizează interacţiunile dintre retaileri şi curieri, eficientizând costurile aferente serviciilor de curierat cu până la 25% şi crescând performanţa de livrare cu până la 15% printr-o alocare dinamică a comenzilor în funcţie de criteriile selectate de retailer în platformă. Tehnologia Innoship creşte calitatea experienţei serviciilor de curierat, asigură accesul facil la noi opţiuni de livrare rapidă, în acelaşi timp reducând substanţial costurile cu acest serviciu (…) Prin aceasta, Innoship facilitează accesul comercianţilor de toate dimensiunile la o soluţie de gestiune optimă a livrărilor, care, până acum, era disponibilă doar pentru marile platforme de comerţ electronic”, se menţionează în comunicatul citat.

Startup-ul Innoship a fost fondat în anul 2019 de o echipă de seniori în sectorul de retail, supply chain, curierat şi IT.

Innoship este o companie ce îmbină tehnologia şi cunoştinţele din domeniile de curierat, supply chain şi retail. Platforma Innoship este un agregator de opţiuni multiple de livrare rapidă destinat companiilor de retail şi e-commerce, prin care comercianţii de toate dimensiunile îşi pot administra eficient propriile contracte de curierat oferind clienţilor multiple opţiuni de livrare şi servicii de transport de mai bună calitate la costuri minime.

GapMinder este un fond de capital de risc de 45 de milioane de dolari, care investeşte în companii de tehnologie create în România şi Europa Centrală, care cresc rapid la nivel internaţional, aflate în faza de Seed sau Serie A. Portofoliul GapMinder include companii precum FintechOS, TypingDNA, SmartDreamers, Deepstash, Frisbo sau Planable.

Te-ar mai putea interesa și
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze naturale lichefiate (GNL) a Uniunii Europene ar putea atinge nivelul de vârf în acest an, pe măsură ce regiunea îşi accelerează tranziţia la energiile regenerabile, arată un......
Israelul a atacat pentru a demonstra că are capacitatea ofensivă de a ajunge în centrul Iranului – presă
Israelul a atacat pentru a demonstra că are capacitatea ofensivă de a ajunge în centrul Iranului – presă
 Atacul aerian pe care Israel l-a lansat vineri împotriva Iranului a avut scopul de a demonstra Teheranului că israelienii ...
SUA blochează aderarea palestiniană deplină la ONU
SUA blochează aderarea palestiniană deplină la ONU
Statele Unite au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, ...
Guvern: România, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice pentru admiterea în programul Visa Waiver
Guvern: România, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice pentru admiterea în programul Visa Waiver
Admiterea României în programul Visa Waiver reprezintă un obiectiv strategic naţional, iar ţara noastră este tot mai ...