1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Investiţie de 6 mil. euro, inclusiv fonduri UE, într-un parc logistic în judeţul Iaşi

Omul de afaceri Bogdan Piţigoi, care controlează Tester Group din Iaşi, a început construcţia unui parc logistic în comuna Leţcani, judeţul Iaşi, care va atrage investiţii de circa 6 milioane de euro, susţinute din fonduri europene.

18 apr, 2013 | Mediafax

Proiectul, cu o suprafaţă de circa 10.000 metri pătraţi, va fi realizat prin intermediul firmei Solo (deţinută de familia omului de afaceri ieşean) şi este dezvoltat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

"Construcţia parcului a început în luna februarie, urmărindu-se crearea primului parc logistic din regiunea de dezvoltare Nord-Est, în vederea atragerii de investiţii şi stimularea creării de noi locuri de muncă. Deschiderea oficială este programată pentru primăvara lui 2014", se arată într-un comunicat al firmei Solo.

Parcul Logistic comuna Leţcani se adresează companiilor româneşti sau multinaţionale care au nevoie de spaţii logistice de depozitare şi servicii, spaţii de producţie, depozite, birouri şi alte facilităţi.

Amplasat la intrarea în Iaşi, spaţiile din proiect vor fi închiriate la preţurile stabilite sub nivelul celor practicate pe piaţă.

Perioada de implementare a proiectului este de 16 luni, iar valoarea totală a proiectului este de 26,3 milioane de lei, din care 14 milioane de lei reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională şi din bugetul naţional.

Business-ul controlat de Piţigoi include Casa Auto Tester Iaşi în care este asociat cu omul de afaceri Ion Ţiriac. Compania a mai construit cu fonduri europene un centru de afaceri, tot în Iaşi, în urma unor investiţii de peste 8,1 milioane de euro.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO