Investiţiile NEPI pentru 2014 şi 2015: aproape o jumătate de miliard de euro în România

Cel mai activ investitor de pe piaţa imobiliară are planuri de dezvoltare şi extindere a unor proprietăţi până în 2015 de aproape 500 de milioane de euro. 
Andrada Ghira - mie, 18 iun. 2014, 10:43
Investiţiile NEPI pentru 2014 şi 2015: aproape o jumătate de miliard de euro în România

Fondul de investiţii sud-african, NEPI, are în dezvoltare mai multe proiecte de retail şi office pe piaţa imobiliară din România. 

Cea mai mare investiţie pe care NEPI o are în dezvoltare în prezent este centrul comercial Mega Mall din Bucureşti: 165 de milioane de euro, se arată într-o prezentare a investitorului. Lucrările la mall au început spre sfârşitul anului trecut şi este închiriat în proporţie de 85%. Cu o chirie medie de 19,4 euro/mp, investitorul se aşteaptă la venituri anuale din chirii de 16,5 milioane de euro. Mega Mall va fi inaugurat în al doilea trimestru a anului viitor. 

Mall la Timişoara

În oraşul în care există doar un mall modern, cel dezvoltat de omul de afaceri Iulian Dascălu, NEPI va investi 78 de milioane de euro într-un centru comercial care va fi inaugurat spre sfârşitul anului viitor. NEPI a cumpărat un teren de la fraţii Cristescu şi va ridica în primă fază un mall cu o suprafaţă închriabilă de 50.000 mp. Raportul NEPI nu face referire încă la veniturile estimate din chirii. 

47 de milioane de euro investeşte NEPI în centrul comercial Vulcan Value Center din Bucureşti. Aceeaşi valoare a investiţiei este alocată şi pentru fazele II şi III ale proiectului de birouri The Office din Cluj-Napoca. 

Vulcan Value Center este închiriat în proporţie de 93% şi va fi deschis în toamna acestui an. Chiria medie de 13,6 euro/mp va genera venituri anuale de 4,1 milioane de euro anual, potrivit estimărilor.

Fazele II şi III din proiectul The Office din Cluj-Napoca prevăd construcţia a 33.000 mp închiriabili, iar veniturile estimate sunt de 5,8 milioane de euro. NEPI deţine din acest proiect 50%, restul fiind deţinut de omul de afaceri Ovidiu Şandor. Finalizarea proiectului este prevăzută pentru 2015/2016. 

Se extinde City Park Constanţa 

Cumpărat anul trecut cu 81 de milioane de euro, NEPI are în plan extinderea centrului comercial din Constanţa pentru anul viitor, cu o suprafaţă închiriabilă de 21.000 mp. Investiţia pentru extindere este de 36 de milioane de euro. 

32 de milioane de euro investiţie în birourile de lângă Guvern

Anul trecut, NEPI anunţa planurile de restaurare a vilei Oromolu, aflată în imediata apropiere a Palatului Vcitoria. Pe lângă restaurarea vilei, NEPI vrea să construiască şi o clădire de birouri cu o suprafaţă închiriabilă de 8.000 mp. Investiţia: 32 de milioane de euro. Veniturile estimate generate din chirii sunt de 2,7 milioane de euro, iar inaugurarea este programată pentru anul viitor. 

NEPI investeşte 30 de milioane de euro în prima fază a centrului comercial de la Târgu-Jiu, care va avea o suprafaţă închiriabilă de 26.800 mp, pre-închiriată în proporţie de 85%. Veniturile estimate sunt de 2,95 milioane de euro, iar deschiderea este programată pentru această toamnă. 

O extindere a suprafeţei comerciale închiriabile cu 10.000 de mp este programată anul viitor pentru proiectul Shopping City Deva. Investiţia este de 14 milioane de euro. Tot cu 10.000 de mp va fi extins şi Severin Mall anul viitor, iar investiţia este de 9,2 milioane de euro. 

În plus, investitorul mai deţine terenuri pentru viitoare extensii. 

 

Te-ar mai putea interesa și
Producția de cărbune a României a scăzut cu 5,6% în primele două luni din an. Importurile s-au redus și ele cu 2,2%
Producția de cărbune a României a scăzut cu 5,6% în primele două luni din an. Importurile s-au redus și ele cu 2,2%
Producţia netă de cărbune a României a totalizat, în primele două luni ale acestui an, 344.600 de tone echivalent petrol, fiind cu 5,6% mai mică (minus 20.300 tep) faţă de cea din perioada......
Mircea Fechet: Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis un dosar EU-Pilot
Mircea Fechet: Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis ...
Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis un dosar EU-Pilot, ...
Restart Energy a finalizat lucrările la o centrală solară pentru compania Romtextil, care au costat peste jumătate de milion de euro
Restart Energy a finalizat lucrările la o centrală solară pentru compania Romtextil, care au costat peste jumătate de ...
Restart Energy a anunțat astăzi că a finalizat construcția și instalarea unui sistem de generare a energiei fotovoltaice ...
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP Inc. au anunțat un parteneriat istoric, pe mai mulți ani pentru promovarea inovării sustenabile și pentru ...