1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Investiţiile OMV Petrom în primul semestru au fost de 2,1 miliarde lei, în scădere cu aproape 28%

Investiţiile OMV Petrom în primele şase luni ale anului în curs au fost de 2,1 miliarde lei, în scădere cu aproape 28%, raportat la primul semestru din 2014, când acestea s-au situat la 2,9 miliarde lei, a declarat, miercuri, directorul financiar al companiei, Andreas Matje, într-o conferinţă de presă.

12 aug, 2015 | Agerpres

'În primele şase luni ale anului, contribuţia noastră la economia românească a fost de 7,7 miliarde de lei, puţin mai mică faţă de 7,9 miliarde de lei în primele şase luni ale anului trecut. Investiţiile au scăzut. Au ajuns la 2,1 miliarde de lei anul acesta, faţă de 2,9 miliarde de lei în primele şase luni ale anului trecut', a spus Andreas Matje.

Potrivit raportului companiei, în primele 6 luni din acest an, investiţiile au scăzut la valoarea de 2,069 miliarde lei, comparativ cu 2,906 miliarde de lei, în aceeaşi perioadă din 2014, ca urmare a investiţiilor mai mici în Downstream Oil şi Upstream, scrie Agerpres.

'Investiţiile în segmentul Upstream (1,947 miliarde de lei) au reprezentat 94% din valoarea totală înregistrată în primele şase luni, fiind cu 15% sub nivelul celor din perioada 1-6/14, reacţia promptă la scăderea preţului la ţiţei conducând la prioritizarea investiţiilor. Investiţiile din Upstream au fost direcţionate către execuţia proiectelor integrate de redezvoltare a zăcămintelor, lucrări de reparaţii capitale, forajul sondelor de dezvoltare, precum şi către proiectul Neptun Deep', se spune în raport.

De asemenea, documentul menţionat mai relevă faptul că investiţiile în Downstream Oil, de 118 milioane de lei, au scăzut semnificativ comparativ cu primele şase luni din 2014, când acestea au fost de 534 milioane de lei, ca urmare a finalizării programului de modernizare a rafinăriei Petrobrazi.

Investiţiile au fost în mare parte direcţionate către programul de optimizare a reţelei de depozite de produse petroliere (lucrări de reconstrucţie la terminalul din Cluj). De asemenea, au fost alocate fonduri proiectelor de eficientizare, precum şi celor de conformitate cu cerinţele legale şi de mediu.

Programul de investiţii pentru 2015 este estimat la aproximativ un miliard de euro, din care aproximativ 85% merge spre proiectele din Upstream.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO