Investitori internaţionali sosesc la Bucureşti şi caută cele mai bune startup-uri de tehnologie

Investitori internaționali din Europa de Sud-Est și cele mai tari startup-uri regionale de tehnologie se vor întâlni în capitalele României şi Bulgariei în cadrul celei de-a doua ediţii balcanice a South East Europe Tech Tour 2019 (SEETT), care va avea loc la Bucureşti şi Sofia pe 28, respectiv 29 mai 2019.
Lidia Neagu - joi, 21 mart. 2019, 14:41
Investitori internaţionali sosesc la Bucureşti şi caută cele mai bune startup-uri de tehnologie

SEETT 2019 este organizat de Tech Tour, cu sprijinul fondului internațional de investiții Venture Capital Almaz Capital. Evenimentul își propune promovarea inovației și a investițiilor în cele mai bune startup-uri de tehnologie din regiune. În cadrul celor două zile, antreprenorii IT au șansa de a se întâlni cu investitori internaționali, mentori și experți din industrie pentru a genera discuții, parteneriate și investiții pentru afacerile lor.

Europa de Sud-Est a fost aleasă pentru a fi gazda ediției din acest an a prestigiosului eveniment datorită potențialului remarcabil de dezvoltare a regiunii din urmatoarea perioadă. Mediul economic este estimat să rămână favorabil și în 2019: în urma maximului ciclic din 2017 și a ritmului mediu de creștere a produsului intern brut de 3.7% în 2018, creșterea economică a regiunii are șanse mari să se mențină peste estimări și în 2019 (o medie de 3.2%).

La Eastern Europe Tech Tour vor fi prezente cele mai promițătoare startup-uri de tehnologie din Europa de Sud-Est, grupate astfel:
* București, 28 mai – din România, Croația, Ungaria, Moldova, Slovacia, Slovenia și Ucraina;
* Sofia, 29 mai – din Bulgaria, Albania, Bosnia și Herțegovina, Grecia, Kosovo, Macedonia, Muntenegru și Serbia.

Peste 150 de startup-uri vor parcurge un proces riguros de analiză și vor fi evaluate pe baza următoarelor criterii: caracterul unic al tehnologiei, modelul de business, viziunea, capacitatea de a executa planul de business, calitatea și experiența managementului. Startup-urile selectate își vor prezenta ideile de business în fața unei delegații formate din 40 de investitori internaționali, activi în Europa de Sud-Est, alături de 40 de investitori locali și experți regionali.

Procesul de selecție va fi supervizat de un Comitet care reunește importanți investitori internaționali și lideri de business cu experiență, printre care Alexander Galitsky, Co-Founder & Managing Partner – Almaz Capital (SUA) și Marius Ghenea, Investment Director – 3TS Capital Partners (Austria). Data limită de înscriere a startup-urilor este 2 aprilie.

Fondată în 1998, Tech Tour este o platformă internațională unică, dedicată startup-urilor tech inovatoare aflate în curs de dezvoltare și în căutare de investitori și finanțare, de la stadiul de idee la poveste de succes. Platforma sprijină antreprenorii IT și proiectele acestora prin accesul la comunitatea tech online și la cele peste 25 de evenimente de networking organizate anual. Tech Tour este un nume binecunoscut în piețele de venture capital, având o experiență de peste 20 de ani în Europa și Orientul Mijlociu și are în plan o extindere în China în viitorul apropiat. Pentru mai multe informații, accesați www.techtour.com

Almaz Capital este un fond internațional de Venture Capital care investește în companii de tehnologie early stage, eficiente din punct de vedere al capitalului. Cu sediul central în Silicon Valley, SUA, și un model de finanțare bridge, Almaz Capital conectează antreprenori cu ingineri de software talentați îin Statele Unite ale Americii și Europa Centrală și de Est și lansează pe piața globală startup-uri promițătoare.

Fondul investește în sectoare de industrie cu dezvoltare rapidă precum aplicațiile bazate pe Inteligență Artificială și Blockchain, data engineering, cybersecurity, edge computing, arhitectură de rețea și infrastructură.

Printre investitorii Almaz Capital se numără Cisco, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și International Finance Corporation (IFC), membră a World Bank Group. De la fondarea sa în 2008, Almaz Capital are 11 exituri și peste 30 de companii de portofoliu.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Blue Air programează două zboruri săptămânale directe între București și Bordeaux începând cu vara lui 2022
Blue Air programează două zboruri săptămânale directe între București și Bordeaux începând cu vara lui 2022
Transportatorul aerian Blue Air anunță un nou zbor direct de la București la Bordeaux, Franța, in cadrul Orarului de ...
Firma de consiliere și recrutare în domeniul hotelier Premier Hospitality își deschide la Braşov primul birou din Transilvania
Firma de consiliere și recrutare în domeniul hotelier Premier Hospitality își deschide la Braşov primul birou din Transilvania
Hotel Staff, parte a companiei Premier Hospitality, jucător de top de pe piaţa de outsourcing și resurse umane, anunţă ...
Lidl inaugurează pe 2 decembrie un nou magazin în Focșani
Lidl inaugurează pe 2 decembrie un nou magazin în Focșani
Lanțul de retail Lidl a anunțat vineri că își continuă investițiile în România prin inaugurarea unui nou magazin ...