Investitorii evaluează Mercedes la jumătate faţă de BMW

Investitorii în acţiuni Daimler evaluează Mercedes-Benz la circa 25 miliarde de euro, faţă de 45 miliarde de euro în cazul BMW, în condiţiile în care efortul directorului general Dieter Zetsche de a reclama titlul de cel mai mare producător de automobile de lux din lume nu are succes.
Economica.net - vin, 14 dec. 2012, 15:17
Investitorii evaluează Mercedes la jumătate faţă de BMW

Daimler are o capitalizare de piaţă de 42,2 miliarde de euro, iar dacă este extrasă valoarea diviziei de camioane, cea mai mare din lume, capitalizarea Mercedes este de aproximativ 25 de miliarde de euro, potrivit Bloomberg.

„Piaţa spune că perspectivele Mercedes sunt mult mai proaste decât cele ale BMW. Piaţa are întotdeauna dreptate. În privinţa inovaţiei, BMW este lider”, a declarat Hans-Peter Wodniok, analist la compania de consultanţă Fairesearch în Kronberg, Germania.

Creşterea lentă din China, expansiunea slabă a unor segmente precum cel al vehiculelor sport utilitare compacte şi o imagine neatractivă pentru tineri au afectat Mercedes, permiţând BMW şi Audi, divizie a Volkswagen, să îşi mărească avansul vânzărilor pe piaţa vehiculelor de lux.

Creşterea decalajului vine la un an după ce Zetsche, al cărui contract expiră la sfârşitul lui 2013, s-a angajat să crească de aproape două ori vânzările, la 2,6 milioane de vehicule până la sfârşitul deceniului, pentru a recâştiga prima poziţie, cedată de Mercedes în 2005.

Campania a avut un debut dificil. Zetsche a amânat ţinta de profit a Mercedes în octombrie, cu cel puţin 4 ani faţă de obiectivul iniţial.

Profitul Mercedes a scăzut în acest an, iat compania a iniţiat un plan de reducere a costurilor cu 2 milioane de euro până în 2014.

Te-ar mai putea interesa și
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate......
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr ...
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...