Investitorii imobiliari care în boom au vânat până și teren arabil, ies pe rând din agricultură

Investitorii imobiliari care în boom au vânat până și teren arabil, ies pe rând din agricultură. După ce anul trecut grupul austriac S+B Gruppe a vândut 385 de hectare de teren în Stoicăneşti, judeţul Olt, un alt investitor face acelaşi pas şi vinde cel mai mare teren din portofoliu. 
Andrada Ghira - sâm, 27 ian. 2018, 11:37
Investitorii imobiliari care în boom au vânat până și teren arabil, ies pe rând din agricultură

Compania imobiliară cu capital norvegian RomReal a decis vânzarea unui teren agricol de 86 de hectare pe care l-a cumpărat înainte de criză în judeţul Constanţa. Terenul reprezenta cea mai mare parte din portofoliul companiei, care avea planuri imobiliare ambiţioase pentru piaţa locală. 

„RomReal a decis vânzarea terenului agricol de 86 de hectare. Preţul net agreat este de 605.000 euro, cu 50% mai mult faţă de cea mai recentă evaluare. O sumă nerambursabilă, în valoare de 105.043 euro a fost plătită de către cumpărător”, se arată într-un anunţ al companiei remis Bursei de la Oslo. 

Compania se aştaptă ca tranzacţia să fie finalizată în cel de-al doilea trimestru din acest an. În ultimele cinci luni, compania a vândut cinci terenuri de mari dimensiuni. 

RomReal avea în 2009 un portofoliu de terenuri cu o suprafaţă de peste 1,2 milioane de mp. Pe fondul crizei din imobiliare, compania nu a mai construit apartamentele promise şi s-a confrunat cu dificultăţi în achitarea unui împrumut de la Alpha Bank. Creditul a fost plătit anul trecut, după ce RomReal a mai vândut două terenuri, dintre care unul în Bucureşti. 

După vânzarea celor 86 de hectare, compania va mai deţine terenuri de 33 de ha, din care doar unul, de 13.200 mp în Bucureşti, restul fiind în judeţul Constanţa. 

RomReal urma să dezvolte proiecte imobiliare în România prin intermediul Westhouse, care anunţa la începutul anului 2007 investiţii de 1,5 miliarde de euro şi construcţia a 4.500 de apartamente. Oraşele vizate au fost Bucureşti, Constanţa şi Braşov. 

Austriecii de la S+B Gruppe, cea mai mare tranzacţie cu teren în 2017 

S+B Gruppe a vândut anul trecut 385 de hectare de teren agricol în Stoicăneşti, judeţul Olt, pentru 1,6 milioane de euro. Compania, care deţine în Bucureşti clădirile de biroiri Pipera Business Tower şi Magheru One, şi-a făcut astfel exitul din afacerea cu teren agricol, care până la vânzare a fost arendat. Cumpărătorul este famila Marius şi Geta Preoteasa. 

CITEŞTE ŞI Tranzacţia cu pământ a anului: o familie de români a cumpărat aproximativ 400 de hectare

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...