Investitorii vor putea depune noi oferte pentru preluarea mall-ului Armonia Brăila, din această lună

Investitorii vor putea depune începând din această lună noi oferte pentru preluarea Armonia Brăila, în faliment şi disponibil la vânzare de aproape doi ani, a declarat agenţiei MEDIAFAX, Andreea Cionca-Anghelof, managing partner, Casa de Insolvenţă Transilvania, lichidatorul judiciar al mall-ului.
Economica.net - vin, 10 ian. 2014, 17:22
Investitorii vor putea depune noi oferte pentru preluarea mall-ului Armonia Brăila, din această lună

„Centrul comercial este în continuare disponibil la vânzare. O nouă rundă de oferte vor putea fi depuse începând cu această lună. Va fi publicat aşadar un nou anunţ pentru depunerea ofertelor de preluare. În ultima perioadă, Armonia Mall a prezentat interes pentru mai multe persoane juridice, atât din România, cât şi din afara ţării, aceştia vizitând centrul în repetate rânduri”, a adăugat Anghelof.

Centrul comercial a fost scos la vânzare în 2012, iniţial prin licitaţie, însă din cauză că nu a existat niciun cumpărător interesat, lichidatorul judiciar a trecut la vânzarea prin negociere directă. În final, preţul de vânzare a centrului a scăzut la 10 milioane de euro, fără TVA, faţă de 25 milioane de euro în primă fază. Volksbank, banca creditoare, are de recuperat 28 de milioane de euro.

„Oferta câştigătoare trebuie să îndeplinească anumite criterii de preţ şi de modalitate de încasare, stabilite de către creditori. Credem că centrul comercial prezintă un interes deosebit pentru investitori şi că oferta ce va respecta aceste criterii nu va întârzia să apară. Suntem mandataţi să continuăm negocierile directe pentru vânzarea centrului comercial, urmând ca orice ofertă depusă să fie discutată şi votată în adunarea creditorilor”, a explicat Anghelof.

În cazul în care centrul comercial nu va fi vândut, acesta poate fi preluat de banca creditoare în contul datoriei, aşa cum s-a întâmplat cu mai multe proiecte, mai ales rezidenţiale.

„Până în prezent, această modalitate de valorificare nu a fost prospectată, însă ea poate fi luată în calcul în cazul în care centrul comercial nu este vândut, doar cu aprobarea adunării creditorilor”, a adăugat Anghelof.

Mall-ul a fost dezvoltat pe un teren de 20 de hectare la marginea oraşului Brăila, în urma unei investiţii de 45 milioane de euro. Centrul comercial a fost închis în vara anului 2009, iar firma Red Project Three, dezvoltatorul proiectului, a intrat în faliment.

Mall-ul este situat pe un teren de 20 de hectare la marginea oraşului Brăila.

Proiectul Armonia din Brăila a fost dezvoltat de gru­pul RED Management Capital, condus de omul de afaceri Andrew Stear. RED este un grup controlat de fon­du­rile de investiţii GED din Spania şi Warburg Pincus din Statele Unite, care avea intenţia să dezvolte şi numeroase alte proiecte, în oraşe precum Baia Mare, Satu Mare, Constanţa, Iaşi sau Giurgiu. Toate aceste proiec­te au fost blocate, iar o parte din ele au ajuns de asemenea în insolvenţă sau fali­ment.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...