Ioan Cuzman a dat funcţia de preşedinte pe cea de vicepreşedinte la SIF Banat-Crişana

Ioan Cuzman va trece de la 1 decembrie din funcţia de preşedinte CA şi director general al SIF Banat-Crişana (SIF1), urmând să facă rocada cu Dragoş George Bîlteanu, care va prelua de la aceeaşi dată conducerea societăţii de investiţii financiare.
Economica.net - mie, 28 nov. 2012, 16:50
Ioan Cuzman a dat funcţia de preşedinte pe cea de vicepreşedinte la SIF Banat-Crişana

„În şedinţa din 28 noiembrie (miercuri – n.r.), Consiliul de Administraţie a ales pe domnul Ioan Cuzman în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al SIF Banat-Crişana, începând cu data de 1 decembrie 2012”, se arată într-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

La finele lunii octombrie, Cuzman a declarat pentru MEDIAFAX că Bîlteanu va prelua de la 1 decembrie conducerea SIF Banat-Crişana. Anterior, el anunţase că se va retrage de la conducerea societăţii de investiţii, după 18 ani de activitate. Anunţul retragerii a fost făcut în cadrul unei recepţii prilejuite de aniversarea a 20 de ani de la înfiinţarea SIF Banat-Crişana.

Schimbările în conducerile celor cinci SIF-uri au devenit aproape inevitabile după majorarea pragului maxim de deţinere la SIF-uri, de la 1% la 5% din capital, astfel că investitorii pot avea un cuvânt mai greu în AGA.

Exceptând schimbarea în conducerea SIF Banat-Crişana, modificări în conducere au mai fost la SIF Muntenia şi SIF Transilvania. În cazul SIF Muntenia, disputa dintre Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor şi Muntenia Invest pentru revocarea administratorului a ajuns în instanţă, iar la SIF Transilvania, unul dintre acţionarii importanţi, Răzvan Găvăneanu, a fost numit în urmă cu două săptămâni membru provizoriu în CA, pe un loc eliberat în urma demisiei unuia dintre adminstratori.

Cuzman are 68 de ani, iar activitatea la SIF Banat-Crişana a început în 1994, când a preluat funcţia de preşedinte – director general al Fondului Proprietăţii Private Banat-Crişana, precursorul SIF Banat-Crişana. Ulterior, în 1997, când Fondul Proprietăţii Private Banat-Crişana a devenit SIF Banat-Crişana, Cuzman a rămas la conducerea societăţii de investiţii financiare.

Cuzman mai este membru în consiliile de administraţie la BRD (BRD), Biofarm (BIO) şi Vrancart Adjud (VNC).

El este doctor în economie şi profesor universitar la Universitatea de Vest, unde predă din 1992, când a intrat ca lector universitar.

Viitorul şef al SIF Banat-Crişana, Dragoş Geroge Bîlteanu, are 35 de ani, şi este membru în Consiliul de Administraţie al societăţii de investiţii din ianuarie 2010. El a fost numit în CA odată cu preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă. După numai şapte luni, Ciorcilă a demisionat din CA al SIF Banat-Crişana, alături de un fost vicepreşedinte al băncii, Claudiu Silaghi.

Una dintre firmele conduse de Bîlteanu, Romenergo, a cumpărat în luna februarie a acestui an 4% din acţiunile SIF Banat-Crişana de la Banca Transilvania şi cinci subsidiare ale acesteia. Prin această tranzacţie, Romenergo a ajuns să deţină 5% din titlurile SIF.

Bîlteanu are un master în administrarea afacerilor obţinut în 2005 la Şcoala Postuniversitară de Afaceri Româno-Americană, în parteneriat cu Kennesaw State University, Atlanta, SUA.

La finele lunii octombrie, SIF Banat-Crişana avea un activ net de 1,291 miliarde lei. Astfel, valoarea activului net este cu numai 0,46% sub nivelul de la finele anului trecut, de 1,297 miliarde lei.

Te-ar mai putea interesa și
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen răspândit în România, deși e o faptă penală
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen ...
Topul infracțiunilor informatice din România este condus de accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare frauduloase. Totodată, accesarea laptopurilor, a......
Ministerul Finanțelor: A doua ediție din acest an a programului de tilturi de stat Fidelis a doborât trei recorduri
Ministerul Finanțelor: A doua ediție din acest an a programului de tilturi de stat Fidelis a doborât trei recorduri
Cea de-a doua ediţie din 2024 a programului de titluri de stat Fidelis a fost marcată de trei recorduri, respectiv cea ...
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit ...
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...