Ioan Niculae a lăsat în urmă datorii de 1,28 mld. lei la InterAgro SRL. Principalii păgubiţi: Ioan Niculae şi BT

InterAgro SRL, cea mai importantă firmă din grupul controlat de Ioan Niculae, aflată în insolventă, are de achitat datorii către 173 de creditori, în valoare totală de 1,28 miliarde de lei, potrivit datelor administratoului judiciar CITR. Aproape 30% din datorii sunt către o firmă controlată tot de către Ioan Niculae.
Economica.net - mie, 20 apr. 2016, 21:01
Ioan Niculae a lăsat în urmă datorii de 1,28 mld. lei la InterAgro SRL. Principalii păgubiţi: Ioan Niculae şi BT

Cei mai mari creditori care s-au înscris la masa credala sunt InterAgro SA (379,5 milioane de lei) – firmă controlată tot de Niculae, prin fiica sa Adina Elena, Banca Transilvania (155 milioane de lei), Autocora SRL (58 milioane de lei), Popasul Trebes SRL (57 milioane de lei) şi Transgaz (46,65 milioane de lei), a spus pentru ECONOMICA.NET Adrian Lotrean, reprezentant al CITR.

Alte bănci care au de recuperat bani de la firma lui Niculae sunt Banca Comercială Carpatica (15,24 milioane de lei), BCR (7,74 milioane de lei), Veneto Banca (5,86 milioane de lei) şi Credit Europe Bank (1 milion de lei).

De asemenea, Chemgas Holding Corporation are de recuperat 45,12 milioane de lei, în vreme ce OMV Petrom SA are o creantă de 35,57 milioane lei.

Şi OMV Petrom Gas pretinde 91,86 milioane de lei de la InterAgro SRL, însă o parte din creantă ar urma să fie acoperită parţial din bunuri pe care s-a impus ipotecă, în valoare de 35 milioane de lei, potrivit datelor CITR.

Ioan Niculae a pretins la randul său, în nume propriu, suma de 10,88 milioane de lei, însă creanţa nu i-a fost acceptată.

InterAgro SRL Zimnicea, compania prin care omul de afaceri Ioan Niculae îşi controlează afacerile din agricultură, industrie şi turism, a intrat în insolvenţă, din 2 februarie, după ce Tribunalul Teleorman a admis o cerere în acest sens a mai multor creditori.

SC INTERAGRO SRL deţine:

50% din capitalul social al SC MULTIFRUCT SRL ce are ca obiect de activitate pomicultura;
55% din capitalul social al SC INTERGAZ SRL, a cărei activitate principală o reprezintă distribuţia şi furnizarea de gaze naturale;
100 % din capitalul social al SC INTERPIPE SRL Zimnicea a cărei activitate principală o reprezintă producerea de ţevi pentru transportul şi distribuţia gazelor şi a apei potabile, pentru protecţia cablurilor electrice şi pentru canalizare;
96.4 % din capitalul social al SC ROMATEST SA;
23.42 % din capitalul social al SC CEREAL COM SA a cărei activitate principală este agricultura;
80.02 % din capitalul social al SC CICALEX SA a cărei activitate principală este producţia, prelucrarea şi conservarea cărnii”.

De asemenea, InterAgro SRL este şi acţionar la mai multe combinate chimice, multe din ele fiind acum în insolvenţă şi închise.

În 2014, InterAgro SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 1,4 miliarde de lei şi 160 de milioane de lei pierdere.

De asemenea, şi cealaltă companie, InterAgro SA, a intrat în insolvenţă. În 2014, InterAgro SA a avut pierderi de 21,2 milioane de lei (circa 4,8 milioane de euro), după ce în 2013 era pe profit, cu un câştig de aproape 25 de milioane de lei (5,7 milioane de euro). Cifra de afaceri în 2014 a fost de 1,7 miliarde de lei (aproape 400 de milioane de euro), mai mică decât valoarea înregistrată cu un an înainte (2,2 miliarde de lei, reprezentând aproximativ 500 de milioane de euro).

Ioan Niculae este în închisoare, unde ispăşeşte o pedeapsă de doi ani şi şase luni în dosarul „Mită la PSD”. El este al treilea cel mai bogat român, potrivit Top 300 Capital, cu o avere de circa 800 de milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
OMS recomandă persoanelor de peste 60 de ani şi celor vulnerabile să nu călătorească
OMS recomandă persoanelor de peste 60 de ani şi celor vulnerabile să nu călătorească
Persoanele expuse riscului de infectare cu coronavirus, între care cele peste 60 de ani, ar trebui să evite călătoriile, ...
Slovenia întrerupe vaccinarea cu Johnson & Johnson după un deces
Slovenia întrerupe vaccinarea cu Johnson & Johnson după un deces
Slovenia nu va mai folosi vaccinul Janssen împotriva COVID-19 produs de compania americană Johnson & Johnson după ce experţii ...
Dacia Spring, al treilea cel mai vândut model electric din Europa în octombrie
Dacia Spring, al treilea cel mai vândut model electric din Europa în octombrie
Peste 5.000 de europeni au înmatriculat în octombrie câte un model Dacia Spring, modelul urcând astfel până pe locul ...