Ioan Niculae scapă de insolvenţă la Interagro

Interagro SRL Zimnicea prin care omul de afaceri Ioan Niculae desfăşura afaceri în agricultură a scăpat momentan de insolvenţă. Compania este însă executată silit de către Fisc pentru datorii de peste 2 milioane de lei. 
Alina Stanciu - mar, 08 dec. 2015, 10:50
Ioan Niculae scapă de insolvenţă la Interagro

Tribunalul Teleorman a respins cererea mai multor creditori care au solicitat instanţei, în august anul acesta, insolvenţa Interagro SRL Zimnicea, una dintre companiile din grupul Interagro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, care execută din aprilie anul acesta o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare în dosarul „Mită la PSD”. Compania scapă astfel , pentru moment, de insolvenţă, dar decizia poate fi atacată de creditori cu apel.

„(Instanţa n. red.) ia act de renunţarea la judecată a creditoarelor SC Agris Seeds-Plants SRL şi SC Tehnochim SRL. Admite contestaţiile formulate de debitoare. Respinge ca neîntemeiate cererile de deschidere a procedurii insolvenţei formulate de creditoarele SC Art Petrol Service SRL şi Veneto Banca SPA Italia Montebelluna. Obligă creditoarele SC Art Petrol Service SRL şi Veneto Banca SPA Italia Montebelluna la plata către debitoare a câte 1.200 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli de judecată”, se arată în decizia judecătorilor de la Teleorman, publicată pe portalul instanţelor de judecată.

SC Agris Seeds-Plants este o companie cu acţionariat elen, parte a celei mai importante companii de legumicultură din Grecia, cu activităţi de producţie şi centre de prezentare în zona balcanică.

Tehnochim are activităţi de închiriere mobilier pentru evenimente, iar Art Petrol Service SRL al grupului rusesc Artoil deţine mai multe benzinării în ţară.

Executată silit de Fisc pentru 2 milioane de lei 

Interagro SRL Zimnicea, una dintre companiile cu activităţi în agricultură ale lui Ioan Niculae (care are ca obiect de activitate cultivarea cerealelor) este, potrivit informaţiile oferite ECONOMICA.NET de Termene.ro, executată silit de către ANAF, compania având la data de 30.10.2015 datorii totale de peste 802.700 lei la bugetul de stat, 1,1 milioane de lei la bugetul asigurărilor sociale de stat, aproximativ 24.100 de lei la bugetul asigurărilor pentru şomaj şi peste 24.100 de lei la Bugetul asigurărilor de sănătate.

Din datele Ministerului de Finanţe, compania avea în 2014 aproximativ 1.500 de salariaţi, afaceri de 1,58 de miliarde de lei şi pierderi de 161,4 milioane de lei. Compania a trecut în 2014 pe pierderi, după ce, cu un an în urmă, raportase un profit net de 3,5% din cifra de afaceri de 1,4 miliarde de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ninsori abundente în Turcia şi Grecia: Haos pe Aeroportul din Istanbul, mii de şoferi blocaţi pe o autostradă de lângă Atena
Ninsori abundente în Turcia şi Grecia: Haos pe Aeroportul din Istanbul, mii de şoferi blocaţi pe o autostradă de lângă ...
Cursele aeriene programate pe Aeroportul din Istanbul au fost suspendate până marţi după-amiază şi mii de şoferi au ...
Schimbări în structura de conducere a Porsche Finance Group
Schimbări în structura de conducere a Porsche Finance Group
Porsche Finance Group anunță schimbări importante în structura de conducere. CEO-ul David Gedlicka preia și funcția ...
Criţ, STB: În ultimele două zile am primit foarte multe solicitări de angajare pentru şoferi de autobuz
Criţ, STB: În ultimele două zile am primit foarte multe solicitări de angajare pentru şoferi de autobuz
Societatea de Transport Bucureşti (STB) a primit luni şi în prima parte a zilei de marţi foarte multe solicitări de ...