Ioan Oltean: Vrem ca Guvernul Ponta să treacă şi să guverneze

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, marţi, că Guvernul Ponta va primi votul de învestitură din partea Parlamentului, PDL neavând niciun interes ca Executivul să nu treacă, ci dimpotrivă, doreşte să treacă şi să guverneze.
Economica.net - mar, 01 mai 2012, 09:29
Ioan Oltean: Vrem ca Guvernul Ponta să treacă şi să guverneze

Ioan Oltean a fost întrebat, la depunerea candidaturilor PDL pentru Primăria şi Consiliul Local Bistriţa, dacă trece Guvernul Ponta.

„Da, sigur că da, nu este niciun interes. Noi, PDL, nu avem niciun interes să nu treacă Guvernul Ponta. Dimpotrivă, dorim să treacă şi să guverneze România. O să vedem care este programul de guvernare, nu mă pot exprima aprioric dacă o să votăm, care este garnitura de miniştri care vor încerca să guverneze şi, în funcţie de aceste două elemente, PDL va decide dacă va vota acest Guvern”, a declarat Ioan Oltean.

Un jurnalist a făcut apoi observaţia că preşedintele Emil Boc a anunţat că PDL nu va susţine Guvernul Ponta.

„Noi am trecut în opoziţie. În fond suntem un partid de opoziţie. Partidul de opoziţie trebuie să îşi croiască propriul drum, însă o analiză foarte serioasă a acestor două elemente nu este lipsită de sens şi, sigur, în funcţie de aceasta, vom decide care va fi poziţia noastră fermă la şedinţa de învestire a Guvernului Ponta”, a răspuns Oltean.

Întrebat dacă PDL a provocat căderea Guvernului Ungureanu pentru ca USL să piardă din procente, Ioan Oltean a spus : „Nu aş putea spune că PDL a dorit să cadă propriul Guvern, dar în tot răul este şi un bine. Vom vedea dacă USL are forţa de a realiza ceea ce, de trei ani, ne impută nouă că nu am făcut”.

Totodată, Oltean a fost întrebat şi dacă parlamentarii PDL vor fi în sală la învestitura Guvernului Ponta şi a răspuns afirmativ.

„Cu certitudine vom fi prezenţi în sală şi vom vota în funcţie de elementele pe care le vom avea în vedere într-o analiză a Biroului Permanent Naţional”, a spus Oltean.

Premierul desemnat, Victor Ponta, va anunţa, marţi seară, lista Cabinetului cu care se va prezenta în faţa Parlamentului. După anunţ, Ponta va cere votul partidelor din USL, precum şi susţinerea din partea grupurilor parlamentare.

Te-ar mai putea interesa și
Adio dosar cu șină? De ce Cloud-ul Guvernamental este esențial în de-birocratizarea României și ce beneficii concrete aduce
Adio dosar cu șină? De ce Cloud-ul Guvernamental este esențial în de-birocratizarea României și ce beneficii concrete ...
Subiectul cloud-ului guvernamental a devenit tot mai prezent în ultima vreme pe agenda publică, preponderent în ultimul an. Auzim și citim tot mai mult despre reforma pe cloud-ul guvenamental,......
Deficitul bugetar a ajuns la 2,4% din PIB în primele opt luni ale anului
Deficitul bugetar a ajuns la 2,4% din PIB în primele opt luni ale anului
Deficitul bugetului general consolidat a crescut la 2,4% din Produsul Intern Brut după primele opt luni ale acestui an, ...
Compania IT Connections a înregistrat venituri în creștere cu 21% în primul semestru din 2022
Compania IT Connections a înregistrat venituri în creștere cu 21% în primul semestru din 2022
Grupul de companii de transformare digitașă Connections, listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București, a ...
Grindeanu: Ne-am angajat să cheltuim 1,8 miliarde de euro pentru dezvoltarea digitală a României
Grindeanu: Ne-am angajat să cheltuim 1,8 miliarde de euro pentru dezvoltarea digitală a României
România va cheltui 1,8 miliarde de euro pentru dezvoltarea digitală, cea mai semnificativă contribuţie financiară cuprinsă ...