1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

News

Ioan Rus: Ţărişoara noastră este în relativă poziţie de stând pe butuci, sunt bombe peste bombe

Ministrul de Interne, Ioan Rus, a declarat, vineri, că România se află într-o relativă poziţie de "stând pe butuci", susţinând că sunt "bombe peste bombe politice, economice şi sociale" pe care Guvernul încearcă să le rezolve "fără ură şi fără patimă".

22 iun, 2012 | Mediafax

Rus a declarat, vineri, la ceremonia de depunere a jurământului de către preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, că a constatat că nu există nicio viziune în acţiunile "pe care unii le promovează şi niciun dram de interes naţional în acţiunile pe care alţii le fac".

"De undeva trebuie dat semnalul unităţii, semnalul adunării competenţelor în jurul problemelor, al capabilităţii de a rezolva problemele, semnalul eliminării scandalurilor continue pentru că uitaţi-vă ce se întâmplă în politica românească, unde viaţa bate filmul. Nu există nicio viziune în acţiunile pe care unii le promovează, niciun dram de interes naţional în acţiunile pe care alţii le fac. Cum să modernizăm această ţară, cum să ajungem să nu ne fie ruşine de rezultatele noastre? Ţărişoara noastră este în relativă poziţie de stând pe butuci, sunt bombe peste bombe politice, economice şi sociale. Pas cu pas vom încerca să le rezolvăm fără ură, fără patimă, cu ştiinţa lucrului bine făcut, asta încercăm noi să facem la nivel central", a spus Ioan Rus.

Acesta a adăugat că eforturile de la nivel central trebuie completate cu cele de la nivelul judeţelor, pentru a face din România "o ţară performantă".

Rus a făcut apel la politicienii Clujului să depăşească "tot acest tip neghiob în care se face politică în România".

"Altfel nu avem ce însuma. Din minus, minus, minus nu se poate face plus, în situaţia noastră de acum. Vă îndemn pe toţi să lăsaţi disputele pe care le-aţi avut şi încercaţi, preşedintele CJ Cluj, parlamentari, intelectualitatea clujeană, reprezentanţi ai bisericii, să punem cu toţii umărul la bunul mers al acestei ţări, pentru că altfel vom fi în situaţia ca în curând să spunem că noi, ca generaţie, lăsăm această ţară copiilor noştri într-o situaţie mai proastă decât ne-au lăsat-o părinţii noştri după comunism. Ar trebui să ne fie ruşine tuturor pentru acest lucru. De aceea depăşiţi orice ură măruntă şi dispută de doi bani, depăşiţi, cei din capitala Transilvaniei, tot acest tip neghiob în care se face politică în această ţară. Intraţi într-un altă zonă, daţi un alt exemplu de mod în care se poate face politică în România, subordonată intereselor comunităţii locale şi judeţene. Poate cineva se prinde în această ţară că aceasta este calea pe care trebuie s-o urmăm cu toţii", a afirmat ministrul de Interne.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a depus, vineri, jurământul, în cadrul unei ceremonii la care au asistat ministrul de Interne, Ioan Rus, şi ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO