Ioana Maria Vlas: Nu cred că anul de puşcărie l-a schimbat pe Vîntu

Fostul preşedinte al SOV Invest Ioana Maria Vlas nu crede că anul de detenţie ispăşit pentru şantaj l-a schimbat pe Sorin Ovidiu Vîntu, ea declarând, miercuri, pentru MEDIAFAX, că şi-ar fi dorit ca omul de afaceri "să plătească pentru banii pe care i-a furat".
Economica.net - mie, 01 mai 2013, 16:30
Ioana Maria Vlas: Nu cred că anul de puşcărie l-a schimbat pe Vîntu

„E bine că a scăpat de pârnaie săracul Sorin Ovidiu Vîntu, pentru că eu una, care ştiu ce înseamnă, nu doresc nimănui să ajungă acolo. Aşa că-i doresc sănătate. Îmi pare rău pentru el că a ajuns unde a ajuns din pură dorinţă de a fi cel mai tare din România. Vedeţi cum se plăteşte orgoliul?”, a declarat Ioana Maria Vlas pentru MEDIAFAX.

Fostul preşedinte al SOV Invest nu crede însă că anul petrecut în penitenciar i-a schimbat principiile omului de afaceri.

„O lecţie pentru dânsul a fost poate pentru orgoliul nemăsurat pe care îl are. Din alte puncte de vedere, nu cred că lupul îşi schimbă năravul. Domnul Vântu se defineşte prin anumite principii de viaţă: «apucă tot ce poţi şi să nu-ţi pese de nimic». Din punctul acesta de vedere, anul de puşcărie nu cred că l-a schimbat”, a afirmat Ioana Maria Vlas.

Ea a spus că nu şi-a dorit ca Sorin Ovidiu Vîntu să stea în detenţie pentru motivul pentru care a fost condamnat, ci ar fi vrut ca Vîntu „să plătească banii pe care i-a furat”.

„Domnul Vîntu a stat un an de zile în puşcărie, dar eu nu am dorit să stea un an de zile în puşcărie pentru ceea ce a stat. Eu aş fi dorit ca domnul Vîntu să plătească banii pe care i-a furat. Faptul că a stat în puşcărie pentru mine nu este relevant. Acum nu ştiu dacă mai are acei bani pentru că ultima perioadă a fost o perioadă grea pentru dânsul şi a pierdut o mulţime de bani. Dar oricum este frecţie la piciorul de lemn pentru că după atâţia ani care au trecut lucrurile nu mai pot să fie cele care ar fi trebuit să fie”, a adăugat Vlas.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost eliberat la termen, miercuri dimineaţă, din Penitenciarul Jilava, după ce a executat pedeapsa de un an de închisoare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă, omul de afaceri fiind aşteptat de numeroşi bodyguarzi şi două limuzine.

În 21 iunie 2012, Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la un an de închisoare cu executare, pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă. Ulterior, la începutul lunii decembrie 2012, Comisia de la Penitenciarul Jilava i-a scăzut 33 de zile din pedeapsa primită.

Astfel, omul de afaceri a fost eliberat la termen miercuri, în 1 mai, din Penitenciarul Bucureşti- Jilava.

În 2 octombrie 2012, Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la doi ani de închisoare cu executare pentru favorizarea lui Nicolae Popa – fostul director Gelsor, decizia nefiind însă definitivă.

În 24 septembrie 2012, Vîntu a fost trimis în judecată în dosarul privind devalizarea Fondului Naţional de Investiţii (FNI), fiind acuzat de spălare de bani şi instigare la delapidare. Suma de 7.289.406 de dolari, stabilită la data prăbuşirii FNI, supusă procesului de spălare a banilor urmează să fie confiscată de la Vîntu, au precizat procurorii.

Omul de afaceri a fost deferit justiţiei de procurorii Parchetului instanţei supreme şi într-un alt dosar, alături de Liviu Luca, Octavian Ţurcan şi foştii directori Petromservice Gheorghe Şupeală şi Zizi Anagnostopol, pentru spălare de bani şi delapidarea companiei, prejudiciul produs fiind estimat la peste 83,5 milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Honda va investi peste 800 de milioane de dolari până în 2030 pentru extinderea fabricii sale din Brazilia
Honda va investi peste 800 de milioane de dolari până în 2030 pentru extinderea fabricii sale din Brazilia
Constructorul auto japonez Honda va investi 4,2 miliarde de reali (807,74 de milioane de dolari) în fabrica sa Itirapina din Brazilia până în 2030, a declarat vineri un director, adăugând că......
Dacia Sandero, liderul clasamentului înmatriculărilor din Europa în primele trei luni din 2024
Dacia Sandero, liderul clasamentului înmatriculărilor din Europa în primele trei luni din 2024
Dacia Sandero a reușit să se mențină pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul ...
Importurile de gaze naturale ale României au crescut cu 18,2% în primele două luni din 2024, iar producția cu 2%
Importurile de gaze naturale ale României au crescut cu 18,2% în primele două luni din 2024, iar producția cu 2%
România a importat, în primele două luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 207.200 de tone echivalent ...
Ministerul Muncii: 923.578 de persoane cu dizabilități erau înregistrate în România la 31 decembrie 2023
Ministerul Muncii: 923.578 de persoane cu dizabilități erau înregistrate în România la 31 decembrie 2023
Numărul total de persoane cu dizabilităţi era, la 31 decembrie 2023, de 923.578 de persoane, dintre care 98,28% (907.715 ...