Ioana Mihăilă – propunerea USR PLUS pentru funcţia de ministru al Sănătăţii

Ioana Mihăilă a fost propusă de USR PLUS pentru funcţia de ministru al Sănătăţii.
AGERPRES - mie, 21 apr. 2021, 12:40
Ioana Mihăilă - propunerea USR PLUS pentru funcţia de ministru al Sănătăţii

USR PLUS a propus-o miercuri pe Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, pentru a prelua conducerea acestei instituţii.

Propunerea a fost înaintată premierului Florin Cîţu, anunţă un comunicat al USR PLUS transmis AGERPRES.

„Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic şi cunosc îndeaproape care este situaţia din spitale şi cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluţii ferme şi clare şi asta îmi propun să fac, alături de colegii mei din minister – să venim în ajutorul lor, iar tot ce a fost făcut bun până acum va fi continuat. Rămân consecventă angajamentelor pe care mi le-am asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: refacerea infrastructurii de sănătate, sprijinirea segmentului ambulatoriu şi a medicinei de familie, precum şi alocarea finanţărilor pe criterii obiective. Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esenţial al mandatului meu”, a declarat Ioana Mihăilă, citată în comunicat.

Medicul primar endocrinolog Ioana Mihăilă s-a născut la 20 noiembrie 1980, potrivit CV-ului publicat pe site-ul Ministerului Sănătăţii, ms.ro.

A învăţat la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Oradea.

În perioada 1999-2005, a fost studentă a Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca. Este licenţiată în medicină generală. A devenit medic specialist în endocrinologie după ce, între 2006 şi 2010, a urmat stagii de pregătire în rezidenţiat la Clinica de Endocrinologie a Spitalului Clinic Judeţean din Cluj-Napoca, arată sursa citată.

În iunie 2008, a obţinut atestatul de ecografie endocrină la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iaşi.

Din iulie 2012, este absolvent EMPRETEC, workshop de antreprenoriat pentru firmele mici şi mijlocii, susţinut de Conferinţa Naţiunilor Unite pentru Comerţ şi Dezvoltare, finanţat de Agenţia pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii. În 2017, a absolvit un curs de comunicare medic-pacient prin tehnica „motivational interviewing”, susţinut de Şcoala de Sănătate Publică din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.

A profesat ca medic specialist în endocrinologie la Clinica Newmedics din Oradea, între 2011-2013.

În august 2012, a devenit administrator la Dermalite SRL, desfăşurând o activitate de management medical şi organizaţional.

Între octombrie 2013 şi iunie 2014, a fost medic specialist în endocrinologie la Spitalul Municipal din Oradea, potrivit ro.linkedin.com.

Începând cu 1 iulie 2014, este medic primar endocrinolog şi coordonatorul activităţii medicale al Clinicii Medena din Oradea. Între 2018 şi 2019, a coordonat, în cadrul Clinicii Medena, pregătirea pentru procesul de acreditare din partea Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate.

În mai 2018, a devenit membru al organizaţiei civice „Platforma România 100”, în cadrul căreia a coordonat proiectul „Caravana medicală”, dedicat oferirii de servicii medicale gratuite persoanelor din mediul rural, potrivit ioanamihailaprimar.ro.

S-a înscris în Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS) din prima zi de existenţă a partidului, la 26 octombrie 2018. A fost aleasă preşedintele filialei judeţene a PLUS Bihor. A coordonat campania locală a formaţiunii pentru alegerile europarlamentare din 2019.

În 2020, a fost candidatul Alianţei USR-PLUS la Primăria Oradea.

A contribuit la capitolul dedicat managementului crizei COVID-19 din programul de guvernare USR-PLUS.

La 1 februarie 2021, Ioana Mihăilă a fost numită în funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu. În această calitate, a coordonat activităţile de gestionare a investiţiilor în sistemul medical românesc din fonduri externe şi elaborarea componentei de sănătate din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Ioana Mihăilă a fost distinsă cu Premiul „Tineri cercetători în endocrinologie” al Societăţii Române de Endocrinologie pentru lucrarea „Boala celiacă: o cauză rară de hiperparatiroidism secundar”, prezentată la Congresul Naţional de Endocrinologie, desfăşurat la Sinaia în anul 2009. Este membru al Societăţii Române de Endocrinologie.

Vorbeşte limbile engleză şi franceză.

Te-ar mai putea interesa și
PNRR poate ajuta echilibrarea bugetului public către un deficit în jur de 3% din PIB în 2024 – raport
PNRR poate ajuta echilibrarea bugetului public către un deficit în jur de 3% din PIB în 2024 – raport
Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) poate ajuta echilibrarea bugetului public către un deficit în jur de 3% din PIB în 2024, prin susţinerea cererii şi ofertei interne,......
Toţi inculpaţii din dosarul falimentării Astra Asigurări, achitaţi de Instanţa supremă
Toţi inculpaţii din dosarul falimentării Astra Asigurări, achitaţi de Instanţa supremă
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus miercuri achitarea tuturor inculpaţilor din dosarul falimentării companiei ...
Ministrul Sănătăţii: Pentru spaţiile deschise şi neaglomerate, renunţarea la mască de la 1 august este fezabilă
Ministrul Sănătăţii: Pentru spaţiile deschise şi neaglomerate, renunţarea la mască de la 1 august este fezabilă
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, consideră că renunţarea la purtarea măştii de protecţie este fezabilă de ...
Ce se întâmplă cu leul în această dimineaţă – curs valutar interbancar 06.05.2021
Ce se întâmplă cu leul în această dimineaţă – curs valutar interbancar 06.05.2021
Leul începe ziua la valori apropiate de cele anunţate ieri de Banca Naţională la cursul de referinţă.