Ioana Puiu: de la descoperirea pasiunii până la dezvoltarea propriului stil vizual

O părere populară, dar eronată, spune că este simplu să devii un influencer cunoscut dacă îți dorești suficient de tare. Realitatea te va aduce rapid cu picioarele pe pământ, pentru că este dificil să ajungi să ai un cont popular, cu mulți urmăritori. Talentul și creativitatea sunt ingrediente importante, fără îndoială, însă nu trebuie uitat efortul susținut, pentru că nu poți să faci câteva poze cu telefonul, pe care să le urci apoi, needitate, în platforma preferată și să speri că vor deveni virale. De la creionarea conceptului, până la găsirea garderobei perfecte pentru punerea în scenă a ideii, tot procesul este unul lung, complex, și anevoios, culminând cu realizarea propriu-zisă a cadrului și, înainte de publicare, de editarea și adăugarea retușurilor finale.
Ion Dobreanu - mar, 29 mart. 2022, 13:00
Ioana Puiu: de la descoperirea pasiunii până la dezvoltarea propriului stil vizual

Ioana Puiu se exprimă cel mai natural pe Instagram unde și-a dezvoltat un stil vizual propriu care îi reflectă foarte bine personalitatea naturală, un stil despre care urmăritorii ei spun că este un univers al basmelor, plin de povești care prind viață ca imagini sau mici animații înduioșătoare, două formate rezultate din imensa pasiune pentru audio și video a autoarei.

Prezența proaspătă în peisajul social media local și conținutul special care inspiră privitorul sunt, fără doar și poate, motivele principale pentru care Ioana Puiu a fost remarcată încă de la primele postări pe Instagram și continuă să crească cu repeziciune. Ioana ne-a dezvăluit că pasiunea pentru domeniul foto/video i-a fost transmisă din băncile facultății, locul unde a fost învățată cum să editeze, să retușeze și să-și manifeste creativitatea într-un mod inimitabil, dar și foarte personal.

Activitatea Ioanei pe Instagram nu se reduce doar la fotografii și animații drăgălașe, ci și la o serie de postări cu care încearcă să își educe urmăritorii pentru a putea și ei, la rândul lor, să editeze imagini pentru a le posta pe Instagram, dezvăluind fără teamă unele dintre secretele care îi permit să folosească doar telefonul mobil sau laptopul ASUS Vivobook Pro 14X OLED pentru a realiza compoziții apreciate de fani.

Cum a luat naștere universul basmelor Ioanei Puiu?

De câte ori sunt întrebată: „Cine este Ioana Puiu?” nu știu să răspund într-o singură frază. În online sunt persoana care transpune visele în imagini și sentimentele în animații. Iar, când și când, reușesc să le îmbin, creând astfel o simfonie. Poate sună pompos, însă adevărul este că, încă din timpul facultății de Jurnalism, am început să văd lumea diferit… să fiu conștientă că pot să fiu vocea frumosului.

După am urmat masterul de Producție Audio Video din cadrul aceleiași facultăți și, în felul acesta, am învățat tot ce presupune Adobe. Am avut cursuri teoretice și practice și ușor, ușor… cu multă muncă am ajuns în punctul în care sunt acum. De aproape 4 ani activez în online și este cea mai bună decizie pe care am luat-o pentru că am reușit să transmit mai departe ceea ce se află în sufletul meu: un univers al basmelor.

Ai vreo unealtă preferată care ți-a schimbat felul în care lucrezi?

Am cochetat prima dată cu ASUS în urma cu 1 an și puțin. Deja trecusem la un alt nivel și-mi doream enorm să realizez motion-uri care implicau editări destul de migăloase în Adobe Premiere Pro, Photoshop și After Effects. Laptopul pe care-l aveam atunci era depășit… se încingea foarte tare și mi se crash-uiau programele. A devenit atât de frustrant, încât soțul meu (care lucrează în IT și se pricepe de 1000 x mai bine decât mine) mi-a comandat de la ASUS laptopul care m-a salvat la propriu :)).

Vivobook Pro 14X OLED este atât de finuț și ușor de folosit, încât îl iau cu mine peste tot. Lucrez până seara târziu și nici nu realizez când a trecut timpul. Nu se încălzește și parcă niciodată nu l-am văzut să obosească (dacă pot să-l personific în felul acesta), însă chiar îl văd că poate să ducă mult. Editez în toate cele trei programe Adobe fără să mi se blocheze ceva în mod subit, iar când export… timpul s-a redus cu peste 80% față de cum eram obișnuită.

Spre exemplu: pentru YouTube filmez/editez 4K și timpul de exportare este atât de mic, încât știu că, în ziua respectivă, pot să-l și urc fără probleme pe canal.

Ce apreciezi cel mai mult la laptopul actual din punct de vedere al unui creator de conținut?

Încă de la început m-a impresionat ecranul OLED pentru că redă culorile atât de frumos și de clar. Am senzația că în imaginile mele se observă fiecare detaliu, încât parcă aș sta minute în șir să mă uit la ele.

Una peste alta, cel mai mult m-a impresionat rotița DialPad din touchpad pentru că este compatibilă cu toate programele pe care le-am menționat mai sus și mă ajută enorm să reglez rapid și în mod intuitiv diverse funcții specifice fiecărui program; luminozitate, sunet, cromatică, etc.

O recomandare pentru cei pe care i-ai inspirat să pornească pe un drum similar cu al tău?

Cred cu tărie că, dacă dorești să faci performanță, este necesar să investești într-un aparat foto bun și mai ales într-un laptop care să suporte editarea la rezoluții cât mai mari. Pentru mine calitatea și profesionalismul fac parte din cartea de vizită. Nu aș putea să mă prezint altfel, iar ASUS mi-este prieten și știe întotdeauna ce îmi trebuie.

Te anunțăm pe această cale că, în momentul în care cumperi un model ASUS Vivobook Pro 14X OLED, în orice configurație, vei primi acces gratuit timp de 3 luni, fără limitări, la cunoscuta suită Adobe Creative Cloud, alegerea numărul 1 a creatorilor de conținut, plus încă 100 GB de spațiu în cloud pentru a putea salva proiectele importante.

În aceeași perioadă se desfășoară și campania Părerea ta contează care oferă tuturor celor care postează o recenzie scurtă a produsului pe oricare dintre platformele participante un an de prelungire gratuită a garanției laptopului ASUS Vivobook Pro 14X OLED.

Te-ar mai putea interesa și
Virgil Popescu: „Am ajuns la un acord privind noi măsuri în energie”. S-a decis supraimpozitarea companiilor din energie și reducerea obligatorie a consumului în orele de vârf, cu 5%
Virgil Popescu: „Am ajuns la un acord privind noi măsuri în energie”. S-a decis supraimpozitarea companiilor din energie ...
Miniştrii energiei din ţările europene au ajuns, vineri, la un acord politic privind o serie de noi măsuri care vor fi luate în sectorul energetic, a scris, pe Facebook, ministrul român de......
Metrorex introduce în circulație încă șapte trenuri odată cu începerea anului universitar
Metrorex introduce în circulație încă șapte trenuri odată cu începerea anului universitar
Metrorex a informat vineri că, din 3 octombrie, odată cu începerea anului universitar, vor fi introduse în circulație ...
Blue Air anunță că nu va putea zbura din 10 octombrie. Se poartă discuții pentru restructurare
Blue Air anunță că nu va putea zbura din 10 octombrie. Se poartă discuții pentru restructurare
Blue Air anunță că nu va putea zbura din 10 octombrie. Se poartă discuții pentru restructurare, a anunțat compania.
Agenţia de turism Litoralulromanesc.ro lansează primele pachete la mare pentru vara viitoare, care beneficiază de reduceri de până la 50%
Agenţia de turism Litoralulromanesc.ro lansează primele pachete la mare pentru vara viitoare, care beneficiază de reduceri ...
Românii care se gândesc deja la vacanţa la mare de vara viitoare au la dispoziţie primele pachete turistice din programul ...