Iohannis: Este puţin probabil spre exclus ca FDGR să facă înţelegeri preelectorale

Preşedintele FDGR, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că "este puţin probabil spre exclus ca FDGR să facă înţelegeri preelectorale" şi a afirmat că dacă USL nu va desemna un candidat la Primăria Sibiu, sperând în sprijinul Forumului, "este problema sa".
Economica.net - joi, 03 nov. 2011, 12:43

Preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), Klaus Iohannis, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, dacă a discutat probleme politice cu liderul PSD, Victor Ponta, la ultima vizită a acestuia la Sibiu, şi a răspuns afirmativ, precizând că „discuţiile nu au fost foarte concrete”.

„Am discutat numai politic, altceva nu discutăm. Este un pic devreme să facem afirmaţii despre ce va fi la alegerile de anul viitor. Discuţiile nici nu au fost foarte concrete”, a declarat Iohannis.

Întrebat dacă ar fi de acord cu sugestia lui Victor Ponta ca FDGR să nu aibă un candidat la Consiliul Judeţean, iar USL să nu aibă candidat la Primăria Sibiu, Iohannis a spus că formaţiunea pe care o conduce nu va face înţelegeri preelectorale.

„Este puţin probabil spre exclus ca FDGR să facă înţelegeri preelectorale. Dacă USL decide să nu desemneze candidat la Primărie, este, sincer, problema dumnealor, nu a mea”, a afirmat Iohannis.

Acesta a anunţat că FDGR „va avea candidaţi pentru funcţiile eligibile pe care le ocupă acum”, inclusiv preşedinţia Consiliului Judeţean Sibiu, dar şi pentru unele pe care încă nu le ocupă.

Preşedintele FDGR a adăugat că nu se gândeşte că ar putea obţine şi conducerea altor primării din judeţul Sibiu, în afara celor trei pe care le conduce în prezent, dar ar putea avea mai mulţi consilieri locali în judeţ.

Liderul PSD, Victor Ponta, afirma, vinerea trecută la Sibiu, că este în continuare posibilă „o construcţie electorală comună” cu actualul primar al Sibiului, Klaus Iohannis, care nu a fost niciodată „duşmanul politic al USL”.

Te-ar mai putea interesa și
Update: Controlul navei a fost preluat de echipaj. Un marinar român și unul britanic au fost uciși în timpul unui atac pirateresc comis în largul coastelor Omanului
Update: Controlul navei a fost preluat de echipaj. Un marinar român și unul britanic au fost uciși în timpul unui atac ...
Update: Petrolierul Mercer Street care a fost atacat în Marea Arabiei este din nou sub controlul echipajului şi se îndreaptă spre un port sigur, escortat de o navă americană, a anunţat vineri......
Umbrărescu, desemnat a treia oară câștigător pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești
Umbrărescu, desemnat a treia oară câștigător pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești
Constructorul român Dorinel Umbrărescu a fost desemnat a treia oară câștigător al licitației pentru tronsonul 4 al ...
Piaţa de telefoane în trimestrul II: Xiaomi vine puternic şi depăşeşte Apple în premieră pentru locul 2
Piaţa de telefoane în trimestrul II: Xiaomi vine puternic şi depăşeşte Apple în premieră pentru locul 2
Revenirea din 2020 a continuat pentru smartphone-uri în al doilea trimestru al anului 2021, deoarece volumul total al livrărilor ...
Ministerul Finanţelor: Deficit de 1,68% din PIB în trimestrul al doilea din 2021
Ministerul Finanţelor: Deficit de 1,68% din PIB în trimestrul al doilea din 2021
Bugetul general consolidat a înregistrat, în trimestrul al doilea al acestui an, un deficit în valoare de 19,17 miliarde ...