1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Iohannis: Exploatarea gazelor de şist, cel puţin în zona noastră, nu mai este în zona rentabilităţii

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi seara, că urmare a scăderii preţului petrolului, interesul pentru gazele de şist este în scădere şi exploatarea acestora nu mai este în zona rentabilităţii.

22 ian, 2015 | Agerpres

'În ce priveşte gazele de şist, deja am impresia că problema se rezolvă aproape de la sine. Datorită scăderii preţului hidrocarburilor, în esenţă a petrolului, lucrurile s-au schimbat radical şi deja exploatarea gazelor de şist, cel puţin în zona noastră, nu cred că mai este în zona rentabilităţii', a spus Iohannis, la Realitatea TV.

El a afirmat că tehnologia pentru exploatarea gazelor de şist nu este nouă, dar nu a fost folosită pentru că nu era rentabilă.

'Datorită creşterii preţului petrolului foarte mult, evident că a devenit interesantă această tehnologie, fiindcă a intrat în zona de profitabilitate şi atunci unele firme au dorit să înceapă măcar să prospecteze şi să încerce să exploateze. Impresia mea este că acum, în această etapă, interesul pentru gazele de şist este în scădere', a susţinut Klaus Iohannis.

Şeful statului s-a referit şi la subiectul Roşia Montană, precizând că punctul său de vedere pe această temă nu s-a schimbat. Iohannis a opinat că proiectul nu a fost bine abordat şi a adăugat că el trebuie revăzut.

'Sunt foarte multe aspecte, nu este treaba preşedintelui să negocieze contractele, cum nu este nici treaba preşedintelui să spună ce soluţii tehnice trebuie găsite, dar este treaba mea să spun că, după părerea mea, aşa cum a fost conceput proiectul, mie nu mi se pare potrivit şi să-i invit pe cei care sunt implicaţi direct să reia discuţiile. Până la urmă, fără o negociere bună, serioasă şi aplicată lucrurile nu vor putea fi rezolvate, ori această negociere trebuie făcută între firma care doreşte să investească şi reprezentanţii Guvernului României. Sunt convins că o astfel de discuţie se poate purta', a conchis preşedintele.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO