1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Ion Sturza, aproape de vânzarea Liberty Technology Park către White Star şi o universitate americană

Liberty Technology Park, proiectul de birouri dezvoltat de omul de afaceri Ion Sturza în Cluj-Napoca e aproape de vânzarea către un joint venture între White Star și o universitate americană pentru o sumă apropiată de 60 de milioane de euro.

25 apr, 2019 | | ECONOMICA.net

Cele două entități implicate în tranzacție sunt atrase de terenul suplimentar de dezvoltat care le permite, practic, să dubleze suprafața construită a proiectului de birouri cu rezidențial și ceva spații de retail.

Suprafața totală a proiectului demarat în 2009 e de 46.000 mp, din care care Fribourg Development, divizia de real estate a Fribourg Capital, deținut de Ioan Sturza, a reabilitat, modernizat și dezvoltat cinci clădiri ale vechii fabrici de mobilă Libertatea cu 15 milioane de euro, rezultând o suprafață de 17.000 mp de birouri, săli de conferință, plus zone de leisure.

Gradul de ocupare a parcului tehnologic este de 100%, iar majoritatea chiriași sunt companii IT, precum Siemens, IBM, Halcyon Mobile, Altran, Iron Mountain Romania, Control Data Systems, Digital Ventures Development etc.

White Star e implicat în administrarea mai multor proiecte imobiliare pe piața românească, printre care proiectele de birouri Lakeview de 22.500 mp, Charles de Gaulle Plaza de 25.000 mp și Victoria Center de 8.400 mp, toate din București, și a 155.000 mp de spații logistice și industriale deținute de Logicor.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO